Izraelben hódít a magyar operett

Fergeteges sikert aratott a Budapesti Operettszínház társulata már az első fellépéssel a tel-avivi operában csütörtökön, a Bécs-Budapest-Párizs című gálaműsorral.

A magyar művészek még három alkalommal lépnek az izraeli közönség elé Johann Strauss, Kálmán Imre és Lehár Ferenc legnépszerűbb melódiáival.
    
Az együttes tavaly is szerepelt már Tel-Avivban, idén a magyar nagykövetség és Lányi Eszter kulturális szakdiplomata nagymértékben „besegített” a program előkészítésében. Így az izraeli írott és elektronikus médiában megjelent hír nyomán valamennyi előadásra minden jegy elkelt, s ezek szerint legalább 7500 néző láthatja a magyarok produkcióját – jegyezte meg az MTI-nek Lányi Eszter.
    
Elmondta azt is, hogy a művészek Kerényi Miklós Gábor igazgatóval az élen workshopot is tartottak az izraeli nagyváros egyik színiiskolájában. Az igazgató az operettről, az operettjátszásról és rendezésről beszélt a hallgatóknak, míg Szendy Szilvia és Peller Károly megmutatták, milyen is az igazán virtuóz, táncos magyar operett.


   
Izraelben mintegy 250 ezer magyar születésű vagy gyökerű ember él – jegyezte meg a szakdiplomata.

MTI/PRAE.HU

Az út napjairól itt olvashattok bővebben!

You may also like...