Izrael: 60 év – 60 kép fotókiállítás

David Rubinger Bécsben született 1924-ben, ma egyike a 20. század legjelentősebb sajtófotósainak. Saját szemével és fényképezőgépével látta és rögzítette Izrael születésének képeit és a mai napig követi történetét. Munkájának köszönhetően találkozott az izraeli politikai, katonai és gazdasági élet nagyjaival, mint például David Ben Gurion, Golda Meir, Moshe Dayan, Shimon Peres, Yitzchak Rabin és Ariel Sharon. David Rubinger a fotográfia iránti szenvedélyével és a pillanat megragadása iránt érzett megszállottságával egyedülálló képi archívumot hozott létre Izrael történelméről és lakóiról. Annak ellenére, hogy nagyon szereti hazáját, kritikus szemmel nézte a politikai eseményeket és mindig ragaszkodott az árnyékos oldal megmutatásához is. 1977-ben Izrael Díjat kapott, a legmagasabb állami elismerést.
A Zsidó Múzeum kiállítása hatvan válogatott képet mutat be a fotós életművéből. Minden kép egy évet reprezentál Izrael állam alapításától kezdve.

A kiállítás megtekinthető:
2009. július 9-ig, naponta 10-20 óráig, programjainktól függően. Kérjük, látogatása előtt tájékozódjon! www.balinthaz.hu, 06 1 311 6669

2009. június 14. – 2009. július 9.
Izrael: 60 év – 60 kép
Válogatás David Rubinger fotóriporter képeiből
A Bécsi Zsidó Múzeum vándorkiállítása

Megnyitó: június 14-én 17 órakor
Bevezetőt mond: Dr. Karl Albrecht-Weinberger, a Bécsi Zsidó Múzeum igazgatója és Mag. Eva Wosobe, kiállításkoordinátor

Hely: Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16.

You may also like...