Magyarország az éremtábla 10. helyén

A tornászok gyönyörű szereplése után Horváth Józsefet, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnökét kérdeztük, milyen most Izraelben a 18. Maccabiah „zsidó” olimpián.

Fantasztikus itt. Nagyon jó a hangulat, de ezt biztos el tudod képzelni: 5000 külföldi atléta + 200 izraeli és hát ugye Izraelben vagyunk. Ha rajtunk van a Maccabi Hungary-s póló, az utcán csomóan leszólítanak, miben versenyzünk, jó, hogy itt vagyunk, stb. A többi ország csapataiban rengeteg magyar származású sportoló van, főleg USA, Kanada, Ausztrália, Argentína és nem utolsósorban Izrael.

A focisták azt hozták, ami reális volt – minden meccsen kikaptak. De hát náluk tényleg inkább a részvétel volt fontos, a 8 emberből 4 még sosem volt Izraelben. Viszont remekül folytattuk! Egy arany, egy ezüst, egy bronzérem és egy negyedik helyezés az elso 4 nap termése.

Az aranyat Keresztúri Hanna nyerte junior karatéban.
Az ezüst és a bronz Nagy Orsi női tornában (ugrás és korlát), a negyedik helyezés Marosvölgyi Noémi női torna korlát. A junior tornászok közül Maros Timi talajon 8. lett, a többiek a középmezőnyben (30 induló volt).

Teniszben egyéniben sajnos mindenki kiesett, párosban egy versenyzőnk még egy argentin partnerrel vasárnap a 4 közé jutásért játszik. Kedden – szerdán női férfi kardvívás lesz illetve félmaraton, mindenhol van esély, hogy jó eredmény szülessen, aranyat azért nem várok. Az éremtáblázaton 10. helyen vagyunk, ami a delegáció méretéhez képest remek.

Mi innen, Magyarországról szurkolunk nektek és kívánjuk, hogy minél több tapasztalattal és jó élménnyel gazdagodjatok!  (a Szerk.)

You may also like...