Dávid Király és Bat-Sheba

Az előadás Dávid Király és Bat-Sheba ellentmondásos bibliai történetének új és eredeti feldolgozása. Michal Natan flamenco adaptációja, személyes művészi értelmezése a különleges témának. A „Dávid Király és Bat-Sheba” lendületes, lelkesítő produkcióját tizenkét táncművész energikus érzelemmel teli játeka teszi felejthetetlenné. Az előadás a flamenco és a neoklasszikus balett elemek kombinációjára épül.

Flamenco előadás

Dávid Király es Bat-Sheba története vajon az árulás vagy a szerelem szimbóluma? Egy biztos, cselszövés, összeesküvés, vágy és szerelem mind megtalálható a bibliai elbeszélésben.
A „COMPAS” Táncegyüttes 1995-ben alakult Michal Natan flamenco táncművész és koreográfus vezetésével. Az együttes rendszeres közreműködője különböző művészeti ágak alkotásainak: zene, képzőművészet, kortárs és klasszikus balett gyakori és kedvelt kiegészitője a flamenco.
Fontosabb fellépéseik:
„Sarajevo Winter Festival”- Szarajevo, Bosznia
„XIII Certamen de Coreografia de Danza Espanola y Flamenco” – Madrid, Spanyolország
„The HIGH FEST International Festival – Jerevan, Ormenyorszag
„Tablao Zambra”- Madrid
Michal Natan, táncművész és koreográfus, klasszikus, modern, buto (japan) és különböző etnikai táncstilusok tanulmányozása után ismerkedett meg a Spanyol Flamenco Tánccal. Ezek a hatások tükröződnek munkáiban és gazdagítják repertoárját.
Az utóbbi pár évben Michal Natan rendszeresen fellép a spanyol  „Miguel Natan Angel Espana Ballet” társulat világkörüli turnéin, valamint közreműködik számos spanyol-izraeli produkcióban.

Uránia Nemzeti Filmszínház
2009. szeptember 03. csütörtök 19:00 óra

Compas Dance Company

jegyárak: 2.800.-, 3.600.-, 4.500.-

Dávid Király és Bat-Sheba

 

You may also like...