Meydad Tasa

Aki otthonosan mozog a vallásos hagyományokban, tudja, hogy a női hang hallgatása férfi fül számára tilos. Talán ezért alakult ki, hogy ezekben a körökben több remek fiatal, gyermek énekes van. Közülük fantasztikus keleti stílusával kiemelkedik a -már- 16 éves Meydad Tasa.
Meydad most jesiva bocher Zichron Yaakov (Jákob emlékezete) városában Haifától délre, amely hely egyébként arról is híres, hogy ott él jelenleg a legtöbb angolul beszélő ole (bevándorló) egy helyen. Természetesen a fiú a helyi chabad közösség megbecsült tagja. A gyermek hat évesen énekelt először közönség előtt, és tehetsége azonnal kiemelte őt a többiek közül.

Tíz éves pályafutása alatt a legkeresettebb énekesek közé nőtte ki magát, különleges, keleties stílusával sorra nyerte a versenyeket.

Tizenkét éves volt, mikor megjelent első albuma, ami akkora siker lett, hogy nemsokára 22.000 ember előtt léphetett fel. A siker óriási volt, és két évre rá jöhetett az új album, amin szefárd vallásos dalok vannak és nemrégiben egy esküvői CD is megjelent.

You may also like...