A gyermekek védőangyala – Liel

Kérdés: ki az az izraeli énekes, aki alig múlt 19 éves és már énekelt Bill Clintonnal, Andrea Bocellivel, a The Scorpions-szal, vagy Patti Labelle, Herbie Hancock és Slash is megfordult már vele a színpadon? Így van, Liel Kolett.

Liel Kolet 12 éves kora óta énekel. Különlegesen szép hangja mellett feltűnő szépsége volt, ami szinte azonnal a csúcsra emelte. A kezdetektől fogva kampányol és gyűjt pénzt olyan szervezeteknek, mint az UNESCO, UNISEF, Egyesült Nemzetek, Európai Unió, Vizo, The International Cancer Foundation, Kids Rights, Seeds of Peace, Save a Child’s heart and Children of Peace.

Vele történt meg az eset, amikor 40 zsidó és 40 arab gyermekkel lépett fel és az eseményen részt vett Bill Clinton is. Amikor elértek John Lennon Imagine című számához a mit sem sejtő elnököt Liel felhívta a színpadra, hogy együtt énekeljenek –nem kis riadalmára a szervezőknek és a biztonságiaknak.

 

Szegény Bill nem igazán tudta a dal szövegét, de a lényeg átjött. A nemzetközi sajtó már másnap a kislány bátorságát éltették, és ettől kezdve megnyílt az út a legfelsőbb osztályok rendezvényeire is. Így vált idővel az indiai szülők kibuclakó (jelenleg is a Kibutz Kinneretben él) kislányából a béke izraeli nagykövete, aki a mai napig mindent megtesz azért, hogy felhívja a figyelmet világ szenvedő gyermekeinek sorsára.

Liel több vezető politikussal tart fent jó kapcsolatot. Nagyon szereti zenéjét például Gorbacsov vagy Horst Kohler, aki ugyancsak együtt énekelt vele Berlinben, de a Németországban elért sikerei miatt lett igazi nemzetközi sztár. Bono, Elton John, Bryan Adams, Westlife, Andrea Bocelli, Jose Carreras, Scorpions, ők mind-mind Liel barátai, és ugyanazokért a célokért küzdenek.

arieh
www.JewBox.hu

You may also like...