Megjelent a Bíró Eszter Quintet első lemeze

Bíró Eszter legújabb Mikor lesz az már? című, bensőséges előadásmódú, de ugyanakkor életvidám hangulatú lemezén a zsidó folklór dallamainak akusztikus feldolgozásain kívül magyar költők – Radnóti Miklós, Nagy László, Kányádi Sándor és Varró Dániel – megzenésített versei is megszólalnak Fodo, kétszeres arany – és kétszeres platinalemezes zeneszerző által. 
A zenekar tagjai Bíró Eszteren kívül Fodo (ütőhangszerek, billentyűs hangszerek, sansula), Nikola Parov, a Riverdance Orchestra egyik alapítója, a Naplegenda zeneszerzője (klarinét, kaval, hegedű, buzuki), illetve Papesch Péter (basszusgitár) és Hámori Máté (akusztikus gitár).

A lemezen olyan kivételes tehetségű vendégművészek is játszanak, mint Herczku Ágnes (ének), Borbély Mihály (klarinét), Csejtey Ákos (szaxofon), Csapó József „Johnny“ (ének) és Wertetics Szlobodán (harmónika). Érdemes ellátogatni a www.biroeszter.hu-ra, mert bele tudsz hallgatni az új lemez nagyszerű dalaiba!

Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: énekes, filmszínész, musical színész, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött, az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese (2002 – 2008-ig), majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője.
2007 végén jelent meg első saját világzenei albuma, az Ezter, amelyen a világ számos szegletéből összegyűjtött zsidó folklór dallamait dolgozza fel mai hangszerelésben, új, egyedi felfogásban.

Ízelítő az Ezter projektből:

Díjai: Gundel Művészeti Díj (2003), Cosmopolitan Magazin Nagydíja, mint az év énekesnője (2002), Fiatalok Eurovíziós Dalfesztiválja – 1. helyezet (Horvátország – 1997).

You may also like...