Az izraeli trance térhódítsa 1.

Izraelben a trance zenét úgy fogyasztják, mint nálunk a pálinkát. És aki itthon beleszagol a goa partik nyári reggelein a parázsló máglyák füstjével keveredő finom hajnali szélbe, biztosan megérti, miért is lehet olyan vonzó Jeruzsálem erdeiben vagy a Negev sziklái között bulizni. Aki ismeri ezt a stílust, nem kérdés, hogy találkozott már az Astral Projection formációval.

Az AP több mint húsz éve alakult, 1989-ben SFX néven, és már nagyon korán, a kezdetekben a stílus vezető előadóivá vált. Avi Nissim és Lior Perlmutter kezdték a történetet, de egy new yorki szerencsevadászat már alig két évvel a zenekar megszületése után véget vetett a karriernek.

Avi Izraelben Yaniv Haviv és Guy Sabbag társaságában újra kezdte a zenélést, és ami ez után volt, beleértve Lior újracsatlakozását is, történelem. Another world.. Trust in Trance.. Astral files, Dancing galaxy.. Nem is igazán lehet itt egységes történetet felhozni, hiszen a srácok keresztbe kasul játszották magukat a legnagyobb izraeli bandákkal, mint a jobb időket látott Infected Mushroommal is.

Bár zeneileg őket is megérintette az új idő kicsit borús hangulata, mégis érezhető az borzongás amit a húsz éve a zsidó iskolák folyosóin felbukkantak az első Izraelből hozott goa kazetták hallgatásakor érezhettünk. Mielőtt még itthon is megkezdődött ennek az elektronikus stílusnak a térhódítása. A classic háttérbe szorulása után sokáig fullonban és a dallamosab, fogyaszthatóbb goa partikon játszott zenék vezető előadó egytől-egyig izraeliek voltak. Az elmút éveknek hála mára kicsit kifulladt a hév, de a vérfrissítés csak jót tehet a szcénának.

És hogy milyen is lehet Izraelben egy utcai buli? 1999.. Tel Aviv.. Rabin tér..

mouss
JewBox.hu

 

You may also like...