Verdi Terezinben

Tegnap este láttuk és hallgattuk a Verdi Terezinben-Lázadó Requiem című előadást a Vasúttörténeti Park Orient Csarnokában.

Az előadáson a MÁV Szimfonikus 120 tagú zenekara, a Washingtoni Katolikus Egyetem Énekkara, az Angelica Leánykórus és a Honvéd Férfikórus tagjai, valamint Fekete Attila, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Meláth Andrea opera énekesek vettek részt. Az előadáson fellépett még Garas Dezső és Béres Ilona. A zenekart az amerikai Murry Sidlin vezényelte, aki méltatta theresienstadti elődjét.

Hasonló méltóságteljes, megrendítő, csodálatos előadást nehéz elképzelni is. Elképesztően precízen és kiválóan, zökkenő mentesen szervezték. A megemlékezésen több ezren vettünk részt, végig fennakadás nélkül zajlott le. Már az előadás megkezdése előtt, akik vonaton mentünk, teljesen meglepő volt -legalábbis számomra biztosan- ez a példa nélküli szervezés, a biztonsági rendszer tökéletes működése. Szigorú ellenőrzésen mentünk keresztül a vonat felszállása előtt, néhány rendőr felügyelt a nyugalmunkra, csodálatosan szép, tiszta vonaton utazhattunk, ahol mindenkinek jutott ülőhely.
Lélegzetelállító volt, ahogy az előadás végén több ezer ember hang nélkül, sokan könnyes szemmel, tolakodás nélkül, mentünk ki a teremből és indultunk haza.

Köszönöm ezt a felejthetetlen estet, élményt a művészeknek és akik lehetővé tették, hogy mindenki aki akarta ingyen megnézhette és nagy-nagy köszönet az előadás szervezőinek!

dr. Fábián Éva

Kapcsolódó oldalak:
www.jewinform.hu
www.dunatv.hu

You may also like...