Nem lehet elbújni a zene elől Budapesten

Változatos zenei kínálattal találkozhat a közönség számos fővárosi helyszínen hétfőn, a zene ünnepén!

A klasszikus dallamokat a jazztörténelem vokális darabjai követik Kardos Dániel és Polnauer Flóra előadásában, majd a Four Bones harsonanégyes következik, utána pedig a Victoria Kamarakórus lép fel. A Nyugati téri szerepelők között lesz még a Kovács Linda Jazz Quartet, a 4 Méter Hammond Duó, a Capriccio kamarazenekar, a Longital és a Dutar duó. A sorozatot Wojciech Waleczek fiatal lengyel zongorista zárja, aki a Nyugati tér előtt a Magyar Rádió Márványtermében ad koncertet.

A Gödör Klubban mások mellett Said Tichiti, Őz Zsolt, Víg Mihály, a Kaláka Trio (Gryllus Dániel-Becze Gábor-Radványi Balázs), Jamie Winchester, David Yengibarjan, Bérczesi Róbert, Dévényi Ádám, Másik János, Nyeső Mari, Frenk, Szirtes Edina Mókus, Both Miklós, Kardos Horváth János, Nemes Zoltán, Fekete Jenő, Szilvási István és Kovács Antal, Ladányi Andrea és Borlai Gergely, valamint a Pál Utcai Fiúk lép fel a zene ünnepén.

A Vörösmarty téren, a SzemFüles Színpadon az urbánus világzenét játszó Anselmo Crew lép föl, őket a Cabaret Medrano követi, majd a Nemes András gitáros-énekes vezette Plutoé a színpad. Az Envoy vezeti be az esti periódust, majd a Fókatelep búcsúztatja a napot.
   
A Nyugati téren, a Fidelio-West-Balkán Színpadon kora délután zeneiskolás tehetségek mutatkoznak be, utánuk ugyancsak fiatal, de profi muzsikusok következnek: Balogh Miklós (hegedű) és Zsoldos Bálint (zongora). Balogh Miklós jelenleg a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja, Zsoldos Bálint pedig 13 éves kora óta rendszeres szereplője a hazai és nemzetközi koncertéletnek.
   
A Petőfi Csarnok szabadterén a délután a Thanks Jimi Fesztiválé. A népszerű magyar zenészekből álló alkalmi formációhoz bárki csatlakozhat, hogy a Hey Joe című szerzemény előadásával tisztelegjen Jimi Hendrix előtt.
   
A Ferenciek terén, a Váci utcában, a Duna-korzón és a Vigadó téren is egész délután szól majd a muzsika, a belvárosból érdemes kimenni a Rákosrendező pályaudvarra, ahol Rutkai Bori és zenekara játszik.
     
A budai oldalon a Francia Intézet ad helyet a marokkói születésű Marouan Benabdallah zongoraestjének. A fiatalember Budapesten is tanult, ezúttal Albeniz, Granados, Ravel, Debussy műveiből játszik.
   
A zene ünnepén a Liszt Ferenc téren, a Blaha Lujza tér téren, a Moszkva téren, a Móricz Zsigmond körtéren is hangulatos zeneszó szórakoztatja az arra járókat.
   
A Duna Televízió műsorán a zene ünnepe alakalmából Lajkó Félix ötnapos székelyföldi turnéjáról készült dokumentumfilm, valamint a Man Doki – Soulmates tavalyi győri fellépéséről készült koncertfilm is szerepel.

MTI

You may also like...