Támadás! – Bible Online

Kismillió böngészőben játszható játékot ismerünk, a leghalálosabban idegesítő FarmVille-tól a Mafia játékokig. Csakhogy itt egy érdekesség, ami nem szerepjáték, inkább egy Age of Empires stílusú stratégia.

A Bible Online-t a FiAA nevű német cég fejleszti és az Ószövetségre épül. A játékban Ábrahámot és leszármazottait kell irányítani, négyféle nyersanyagot gyűjteni, várost építeni, sereget gyártani, küldetést teljesíteni, lezúzni az ellent – a szokásos rts teendők. Korokat is lehet majd lépni és Ábrahámról Izsákra, majd Jákobra váltani, amíg el nem érkezik szorgos népünk az ígéret földjére.

A játékhoz keresnek bétatesztelőket (egészen pontosan holnap nyit a teszt), szóval aki szeretne már most parittyásokkal filiszteusokat verni, hajrá. A többieknek szeptember közepéig várniuk kell a teljes verzióra. Nekem a screenshotok alapján úgy tűnik, hogy a játék inkább csak díszletként használja az Ótestamentumot – ami persze nem baj, mert ha belegondolunk, a vallásos körítés nélkül a Biblia egész jó kis sztori durva fantasy varázslatokkal (sóbálvánnyá változtatás, özönvíz, város felperzselése és hasonlók).

Stöki

 

You may also like...