Arab művészek kiállítóterme nyílt Jaffoban

A jaffoi kikötő pompás látványossága Tel Avivnak. Jaffo  igazi különlegesség a régi utcáival, épületeivel és ez mellett valódi művész- és horgászparadicsom. Itt, gyakorlatilag Izrael szívében nyílt meg 30 izraeli és az ország határain túlról érkező arab művész kiállítása, a Jaffa Saloon of Palestinian Art.

A különleges festmény és szoborkollekció célja, hogy „művészettel bontsa le a zsidó és arab közösségek pszichológiai határait”.

„Szomszédok vagyunk és partnerek is. Ha a politikusok nem képesek felülemelkedni a helyzeten, hát megtesszük mi magunk!” – mondta Ahmad Canaan, a kiállítás felelős vezetője.


A menekült – Ahmad Canaan festménye

„A kikötő természetéből eredően kozmopolita hely, és ez fontos számunkra, mert kapcsolatot kell tartsunk a közösséggel, beleértve az arabot is természetesen” mondta Ran Wolf, a kikötő ügyvezetője. „A kezdeményezést nagyon jó kritikák érik. Minden oldalról rengeteg bátorítást kapunk.”

A művészek egy része erősen ellenzi a művészet politikai bevetését, de elismerik, hogy „a média tűz, fegyver és zavargás iránti vágyát” csak így lehet ellensúlyozni.

 

JewBox.hu

You may also like...