Hanukai sláger a Youtube-on

Az amerikai Yeshiva Egyetem diákjaiból alakult The Maccabeats nevű együttes Candlelight című dala az új sláger a YouTube videomegosztó portálon: már közel 2,2 millióan tekintették meg a zsidó ünnep történetét elmesélő dalt. „Nem számítottunk erre” – mondta Julian Horowitz, az együttes zenei vezetője.

A The Maccabeats sorait az egyetem 14 diákja és véndiákja alkotja. A fiatalemberek Taio Cruz énekes Dynamite című számának zenei aláfestését vették kölcsön, erre írtak a hanukkát bemutató szöveget. A The Maccabeats klipje alig másfél hete érhető el a népszerű portálon, de már így is rengetegen látták. „Nem számítottunk erre” – mondta Julian Horowitz, az együttes zenei vezetője. A The Maccabeats sorait az egyetem 14 diákja és véndiákja alkotja.

„Feldobom néha a latkeszt a levegőbe” – éneklik viccesen a hanukka egyik hagyományos ételfogásáról, de a dalban a szíriai görögök és a makkabeusok közötti harcról is szó esik.
A klipet eredeti szándékuk szerint azért töltötték fel, hogy megmutassák, mire képesek. A váratlan siker nyomán azonban már tévés szereplésre is hívták őket.

„Még csak most térünk magunkhoz a sokkból” – fogalmazott Horowitz, aki megjegyezte: a sikertől függetlenül továbbra is az lesz a céljuk, hogy jól érezzék magukat, és inspiráljanak másokat.

 

You may also like...