Natalie Portman nem szégyenli a testét

„Szerintem különösen aktuális a film témája: a fegyelem és a megszállottság áll a történet középpontjában. Nina olyasfajta nő, akit felszabadít a szenvedély. Egyszerre nagyon zárt, szexi és ijesztő” – magyarázza alakítását Natalie Portman, aki korábban visszautasította a meztelenséget, a szerelmi jeleneteket. Most mégis elvállalta a testiséget is megmutató szerepet.

Négyéves korában kezdett el táncolni, részben családi indíttatásból. Natalie Portman nagymamája híres balerinaként Oroszországból emigrált Izraelbe. Művésznevét is nagyija lánykori vezetékneve alapján választotta. A Fekete hattyúban játszott leszbikus balerina szerepével meghódította a velencei filmfesztivál közönségét.

„A pályám kezdetén nem akartam öncélúan vetkőzni, kamera előtt méltatlan helyzetekbe keveredni. Ebben a filmben viszont tökéletesen indokolt a testi vonzalom bemutatása. Nina egy új világot fedez fel magában azzal, hogy vállalja a szexualitását.”

A filmet drámai műfajban, míg a főszereplő, Natalie Portmant a legjobb színésznő díjára jelölték az Arany Glóbuszra. A 68. Golden Globe-díjátadó 2011. január 16-án lesz a Beverly Hilton Hotelben.

 

You may also like...