Dialógus a modern tánccal

Az Izraeli Kulturális Intézetben január 15-én magyar és izraeli táncosok mutatkoznak be, másnap pedig workshopra kerül sor.

Január 15-én 19 órai kezdettel először az UI című előadás látható, amely két nő története, akik azért küzdenek, hogy a távolság ellenére megóvják kapcsolatukat. A fellépők Dana Katz izraeli koreográfus és balett-táncos, aki a Melbourne-i Egyetemen tanult, táncegyüttese, a DaNaKa pedig fellépett New Yorkban és Tel-Avivban is, valamint Mor Gur-Arie izraeli balett-táncos, aki a DaNaKa tagja és az amerikai Alvin Ally tánciskolában tanult.

Az este második előadása a Fehér fal, amelyben a zsarnok szobrai életre kelnek, kő és hús között keresve identitásukat. Ennek alkotója Góbi Rita magyar balett-táncos és koreográfus, a GoBe táncegyüttes alapítója, valamint társulatának tagja, Parti Péter.

A két produkciót a kortárs izraeli tánccal foglalkozó, angol nyelvű beszélgetés követi, és témába vágó filmrészleteket is bemutatnak. Az Izraeli Kulturális Intézetben (Bp., 1061, Paulay Ede utca 1.) másnap Dana Katz 11 és 14 óra között workshopot tart, amelyen az előadásokhoz hasonlóan ingyenes a részvétel.

http://fidelio.hu

You may also like...