Társas játék címmel sorozatot forgat a magyar HBO

Új magyar sorozat forog hatvan napon át Budapesten: a Társas játék című széria egy izraeli sorozat alapján készül, és 13 részéből hetet Herendi Gábor, hatot Fonyó Gergely rendez.

A Shall We Kiss című sorozat magyar „remake-jének” bemutatóját az év végére tervezi a gyártó HBO Magyarország, amely több dokumentumfilm után most készít először folytatásos drámasorozatot. Mint Schulteisz Katalin, az HBO produkciós vezetője az MTI-nek elmondta, a hazai sorozatot mintegy 60 helyszínen rögzítik, és a forgatással június elejére végeznek, de az utómunkák már a felvételek közben elkezdődnek. A Társas játékot a magyar közönségnek szánják, de a tervek szerint a licenszből például Romániában is készül adaptáció.

A magyar sorozat forgatásának szünetében Fonyó Gergely az MTI-nek elmondta: a sorozat főszereplői Dávid és Léna, akik szerelmesek egymásba, az élet azonban folyton megakadályozza, hogy kiteljesedjen a kapcsolatuk. Dávidot Simon Kornél, Lénát Martinovics Dorina alakítja.


Thúrózy Szabolcs és Martonovics Dorina
Fotó: MTI

„Nagyon jól sikerült az adaptáció, egy dramaturgiai és érzelmi fordulatokban gazdag történet kerekedett ki” – vélekedett a rendező, hozzátéve: noha a történet a világon bárhol játszódhatna, a forgatókönyvben mégis számos, a magyar viszonyokra jellemző részletet rejtettek el. A Divinyi Réka vezetetésével Bodzsár Márk, Szekér András és Czető Bernát László által írt forgatókönyv kapcsán Fonyó Gergely főleg az összetett karaktereket és a finom humort emelte ki. „Magunk között dramedy-nek hívjuk a sorozat műfaját” – válaszolta az MTI kérdésére.

Képek a sorozatból

Fonyó Gergely arról is beszélt, hogy a 13 részből hetet forgat Herendi Gábor, akivel már többször dolgozott együtt, például együtt készítették a Tea című vígjáték-sorozatot is. „Nagyon fontos, hogy ugyanabban a stílusban készüljenek el az egyes felvételek, ezért részt veszek Gábor forgatási napjain is” – tette hozzá. Megemlítette, hogy igyekeznek minél inkább a játékfilmek felől közelíteni a produkcióhoz, ezért a sorozatokhoz képest sok snittel, közelivel dolgoznak.

Herendi Gábor elmondta, hogy a sorozatot két kamerával rögzítik. „A legmodernebb digitális technikával dolgozunk, ezért bízom abban, hogy kiállításában is szép filmsorozat kerekedik belőle” – mondta a rendező, aki szerint izgalmasabbá, szövevényesebbé tették az alaptörténetet, a karaktereket pedig hozzáigazították a magyar valósághoz. „Gergővel nagyon hasonlóan gondolkozunk a filmről, ezért könnyen együtt tudunk működni” – fogalmazott Herendi Gábor, kiemelve, hogy a produkció előkészítését is közösen végezték. „Az operatőrök ugyanazok lesznek (Csukás Sándor és Tóth Zsolt), ráadásul mire az ő forgatási napjai jönnek, a színészek is annyira rátalálnak a karakterükre, hogy nem lehet majd észrevenni, hogy más kéz vezeti a színészeket” – vélekedett a kettős rendezésről. Herendi Gábor a közös munka kapcsán megemlítette, hogy sokszor „belerendeznek” egymás jeleneteibe.

A szereposztásról elmondta, hogy hosszú válogatás után találtak rá a színészekre. „Többfordulós casting volt, még arra is odafigyeltünk, hogy egymással jól együtt tudjanak működni a színészek. Örülök, hogy nemcsak nagy nevek szerepelnek, hanem új, friss arcokat tudtunk behozni” – tette hozzá. A sorozatban a már említetteken kívül többek közt Gazsó György, Básti Juli, Gálffi László, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Tornyi Ildikó, Pokorny Lia, Kovács Patrícia, Martin Márta és Réti Adrienn tűnik fel

You may also like...