TOP 10 izraeli fesztivál a nyáron

Májustól szeptemberig nem csupán a klíma, de a fesztivál szezon is forrong Izraelben! Lássuk a 10 legjobbnak ítélt fesztivált, amit nem szabad kihagyni, ha éppen a Szentföldön rándulnánk ki.

1. Házak belülről (Houses from Within), május 20-21

Tel Aviv 51 legnépszerűbb épületébe kaphatunk bebocsátást, olyan híres helyekre, mint a Mozaik ház, amely a padlótól a mennyezetig mozaikképekkel van kirakva, a Root Research Laboratory, avagy a Tel Aviv-i Egyetem Botanikus Kertje, a Tel Aviv-Jaffa Tűzoltó központ, valamint Dávid és Paula Ben Gurion magánlakása.

2. Izrael Fesztivál, május 23.-június 18.

Az idén 50. évfordulóját ünneplő Izrael Fesztivál a kezdetekben az ókori római színházban, Caesareaban működött, és költözött később Jeruzsálembe. A fesztivál alatt az 50 legkiemelkedőbb zene, tánc és színház előadásokat láthatjuk, a Batsheva Dance Company, Helsinki Barokk Zenekar, Merce Cunningham Dance Company, Ahinoam Nini és a Jeruzsálemi Szimfonikus Zenekar előadásaiban.

3. A város krémje (Taste of the City) május 27-30

Május végén, négy napon át, az Izrael éttermek és pincészetek legjobb étel és italkínálatából dőzsölhetünk, kedvezményes áron a Hayarkon Parkban. Az idei kulináris esemény a 16. és közel 400.000 látogatót vonz minden évben, ezzel pedig az egyik legnagyobb ilyen fesztivál a világon.

4. Jeruzsálem Fényfesztivál, június 15-22

Jeruzsálem óvárosának eldugott zugai és falai drámai módon lesznek kivilágítva az alkalomra. Fény szobrászok és tervezők a világ minden tájáról jelenek meg alkotásaikkal az utcák és sikátorok, a turisztikai területek és a közterületek minden pontján.

5. Karmiel Táncfesztivál, július 12-14

Mintegy 5.000, izraeli és külföldi táncos vesz részt a 120 előadáson, amely idén sorban a tizedik Karmielben, Galilea központjában Akkó és Cfát között. Kézműves foglalkozások, bazár és a több mint 250.000 érdeklődő és vendég különleges zsongást jelent majd.

6. Nemzetközi Báb Színház-és Filmművészeti Fesztivál, július 21-23 és július 28-30

Színes utcai felvonulás nyitja az évenkénti Holon Bábszínház Központ Gyermekváros programját. A mintegy 30 előadást belföldi és nemzetközi művészek tervezik, valamint konferenciák, kiállítások, workshopok, lesznek a szakemberek és amatőrök számára sok világkülönlegességgel.

7. Nemzetközi Művészeti Kiállítás és Vásár, augusztus 15-27

Ez az éves szabadtéri fesztivál már 30 éves a Hutzot Hayotzerben, a jeruzsálemi Arts and Crafts művészeti amfiteátrum közelében, a régi város falai mellett. Kézművesek jönnek csodálatos installációikkal szerte Izraelből, valamint számos európai és afrikai országból. Koncertekkel tarkított vásári zsongás vár a Szultán kútja közelben minden este (kivéve pénteken) a 6 és a 11:00-között.

8. Nemzetközi Klezmer Fesztivál, augusztus 15-17

Cfát misztikus galileai városában, az ősi macskaköves sikátorok mellől csendül fel a zsidó lélek zenéje. A látogatókat egy hatalmas szabadtéri művészeti- és kézművesvásár, illetve a gyermekeket szabadidős rendezvények várják.

9. Vörös-tenger Jazz Fesztivál, augusztus 22-27

Ez hatalmas nemzetközi jazz fesztivál három helyszínen kerül megrendezésre, Eilat kikötőjéből varázslatos, vörös-tengeri kilátással, nyolc-kilenc koncerttel minden este.

10. Haifa Nemzetközi Filmfesztivál, szeptember 13-22

Haifa adott otthont az első nemzetközi filmfesztiválnak az országban. A Kármel hegyén, földközi-tengeri kilátással a fesztivál sokkoló, 280 vetítéssel (köztük 170 premierrel) az egyik legfantasztikusabb a stílusában. Kiegészítésként szabadtéri rendezvények, workshopok és a film versenyek várnak.

You may also like...