Virtuális Zsidó Múzeum Budapestre érkezik!

A JMPoint Alapítvány által létrehozott Virtuális Zsidó Múzeum archiváló csapata 2011. május 30 és június 3. között Budapestre érkezik. Az elmúlt 2 évben vidéki városok hitközségi és magán tulajdonban lévő zsidó vallás-kulturális tárgyi emlékeit digitalizálták. Ennek köszönhetően már több mint 1.000 tárgyról kerültek fel anyagok a www.vzsm.hu oldalra.
 
A múzeum azért virtuális, mert érthető okokból sokaknak komoly érzelmi kötődése van a fiókok mélyén őrzött tárgyakhoz. Nagyon hálásak lennénk, ha itt Budapesten is le tudnánk fotózni, vagy scanner segítségével digitalizálni, tárgyi emlékeiket.

A fotózás, digitalizálás helyszíne a JMPoint Alapítvány irodája, ami a XIII. kerületben található. Nem szeretnénk, hogy bárkinek is sokat kelljen várnia, ezért időpont egyeztetéssel kapcsolatban a (30) 839-4877– es telefonszámon keressenek meg minket!

Külön kiemelném, hogy Virtuális Múzeumunk számára nem feltétlen az értékes tárgyak jelentik kizárólag az értéket! A honlapon található egy tematika is, ami alapján be vannak sorolva a tárgyak. Számunkra egy 50-100 éves purimi meghívó ugyan olyan értékes, mint egy ezüst hanukia.

Köszönjük előre is, hogy hozzájárul tárgyai digitalizáláshoz, és ezáltal egy páratlan virtuális gyűjtemény létrejöttéhez! Minden személyes adatot bizalmasan kezelünk, és a honlapon is csak annyit jelenítünk meg a képeknél, hogy magántulajdon!
 
Ha bármilyen kérdésük lenne, keressenek minket bátran e-mailben vagy telefonon!
 
Várjuk megtisztelő hívásukat a (30) 839-4877-es telefonszámon.

Virtuális Zsidó Múzeum
Üzemeltető: JMPoint a Zsidó Közösségért Közhasznú Alapítvány
info@vzsm.hu, 1388 Budapest, Pf.: 84. Hungary

You may also like...