Szputnyik Hajózási Társaság: Antigoné – felnőtt PREMIER

A drámairodalom egyik csúcsa, az emberi méltóság, a testvérnek járó tisztesség megőrzéséért hozott áldozat: mindenképpen egy örök konfliktushelyzet példázata: mi éri meg, és mennyiért. Bodó Viktor kíváló társulata, a „Nyomozós” Gigor Attila rendezésében drámapedagógiai eszközökkel, 14-16 éves fiatalok közé viszi a darabot, akiknek módjuk van átélni, személyes ügyükké tenni a klasszikus helyzetet.
Hogy miért épp az Antigoné?

Egyrészt, mert az előadás során és az előadás kapcsán az önálló gondolkodásról szeretnénk beszélni, arról hogy legyen saját véleményünk, gondolatunk, ne hagyjuk, hogy a számtalan kívülről jövő impulzus befolyásoljon minket.
Másrészt, mert ezzel a művel iskolai kötelező olvasmányként mindenki legalább életében egyszer találkozik, és erről nekünk is megvannak a saját élményeink: hogy mennyire volt érthető, hogy mennyire volt érdekes 14-15 évesen.

(Szputnyik Hajózási Társaság spot +18)

Saját élményeinkből kiindulva, fontosnak tartjuk, hogy a történetet közelebb hozzuk a tizenévesekhez, ám úgy, hogy az anyag irodalmi értékéből ne veszítsen. Épp ezért az előadáshoz feldolgozó drámafoglalkozást is készítünk.

R16 Pódium (kisterem)
Bálint Ház, VI. ker. Révay u. 16. (az Operától 2 perc sétára)
2011. május 20. 18:00 – 20:00

Trencsényi-Waldaphel Imre fordítása alapján a szöveget átdolgozta Máthé Zsolt.

Antigoné: Hay Anna
Kreón: Fábián Gábor
Iszméné: Pető Kata
Őr: Lajos András
Haimón: Szabó Zoltán
Karvezető: Jankovics Péter
Teiresziász: xxx

zenei vezető: Matkó Tamás
dramaturg: Róbert Júlia
produkciós vezető: Tóth Péter
rendezőasszisztens: Nagy Benedek
rendező: Gigor Attila

You may also like...