A HoppArt-os Szilágyi Katalin is Az ördögszájban

A Kovátsműhely tavaly januárban mutatta be Az ördögszáj – tragikus hepiend egyvégtében című darabot. A Vörös István tollából származó produkcióban május 30-án Szilágyi Katalin, a HoppArt Társulat színésznője is látható a Nyitott Műhelyben.

Az 1930-as évek kis magyar falujában játszódó tragikomédia furcsa párhuzamot mutat a mai magyar valósággal. A falu életét átszövi a pletyka és az erősödő antiszemitizmus, mindezt felerősíti egy idegen érkezése, aki itt akar megtelepedni. Magány, szerelem, intrika és a boldogság keresése, majd a megalkuvások sorozata – mindezekkel együtt a szerző szeretettel és némi keserűséggel nevetteti ki az alakjait.

 


 
A Kovátsműhely Produkciójának egyik főszerepébe Szilágyi Katalin, a HoppArt Társulat színésznője ugrik be, mellette a szereplők Gémes Antos, Bakos Éva, Kováts Kriszta, Tallós Rita, Sándor Dávid, Lázár Balázs.
 
Befogadja-e a falu a zsidó asztalost a 30-as évek Magyarországán? A fiatal férfi felbolydítja a falu életét, így vagy úgy, mindenki beleszeret, és már senki sem fog úgy élni a történtek után, mint eddig. Ma sem történne másképp…

You may also like...