In memoriam.. Amy Winehouse

A soul-díva szombaton csatlakozott a 27-esek klubjához, olyan legendák közé, mint például Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, vagy Kurt Cobain.

Amy Winehouse rövid élete alatt maradandót alkotott a jazz, a rhythm’n’blues és a soul világában, egy igazi popkult ikon volt egyedi énekhangjával, bár az utóbbi időben inkább a viselt dolgaitól volt hangos a bulvárvilág.

Idén nálunk is fellépett volna a Sziget-fesztiválon, ám a botrányba fulladt belgrádi koncert után – ahol a lerészegedett énekesnőt gyakorlatilag kifütyülte a csalódott közönség – a menedzsmentje lefújta az egész nyári turnét. Valószínűleg ez a kudarc is hozzájárult a tragédiához a boldogtalan szerelmi élete mellett.

Az énekesnő holttestére testőre talált rá londoni lakásában, halálának körülményei egyenlőre nem tisztázottak, ám egyes meg nem erősített hírforrások szerint túladagolás végzett vele. Rejtélyes módon azonban nem találtak kábítószert Amy Winehouse lakásában, így valószínűsíthető, hogy inkább a szervezete mondta fel a szolgálatot, hiszen köztudott volt, hogy az énekesnő egy ideje tüdőtágulatban szenvedett, amit a mértéktelen crack-fogyasztás okozott.

Baruch dayan haemet.. Nyugodj békében, Amy!

 

Minimalmyller

You may also like...