Magas árat adtak Serge Gainsbourg dalának kézirataiért

GainsbourgMagas árat, összesen 266 ezer eurót (82 millió forint) adtak Serge Gainsbourg francia énekes leghíresebb sanzonjainak kézirataiért a Sotheby’s párizsi árverésén.

(MTI) Az eseményen rajongók és érdeklődők adtak randevút egymásnak, a licitálok olyan klasszikussá vált dalok kézzel írt szövegeire tehettek szert, mint a Love on the Beat vagy épp a Sorry Angel.
 
A legnagyobb érdeklődés épp az utóbbi sanzont kísérte, a Sorry Angel a híresség Jane Birkin színésznővel való szakításáról szól. A dalszövegért folyó licitet végül 51150 eurós áron, azaz 15,8 millió forinton ütötték le. Az összeg jócskán meghaladta a várakozásokat, előzetesen 18 ezer euróra taksálták a kéziratot.
 
Magas áron kelt el a Love on the Beat dalszövegének kézzel írt eredetije is, a licit 39150 eurónál zárult, a You’re under arrest pedig 21150 euróért kelt el. Ennél magasabb összeget, 24750 eurót adtak a No Comment szövegéért, míg a számhoz tartozó – soha el nem készült – klip forgatókönyve a várt kétszereséért, 29550 euróért talált vevőre.
 
Hasonló léptékű ajánlat, 24750 euró érkezett arra az ötszáz frankos bankjegyre, amely Gainsbourg aláírását viseli. Nem talált viszont vevőre az énekesnek az a katonai egyenruhája, amelyet a Szeretlek, én se téged (Je t’aime… moi non plus) című filmben viselt.

 

Forrás: kultura.hu

You may also like...