Testvérvárosi évforduló

Az elmúlt hétvégén a jó kapcsolatok jegyében Izraelből  Siófokra érkezett Netanya testvérvárosi küldöttsége. A Siófok-Netanya Baráti Társaság tagjaival együtt, a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jeleként, első programként közös istentiszteleten vettek részt a siófoki zsinagógában.

A siófoki zsinagóga

Az ünnepi műsor, melyet az izraeli Netanya és Siófok testvérvárosi szerződés aláírásának 20. évfordulója alkalmából tartottak, a Siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban 2010. május 9-én került megrendezésre.  A rendezvényen részt vett Benny Sharoni, mint izraeli nagykövet-helyettes, Dr. Balázs Árpád, Siófok város polgármestere és Avital Laufer asszony, Netanya város alpolgármestere.

 Az ünnepségen fellépett egy netanyai rézfúvós zenekar, Netanya város Havacelet hasaron nevű néptáncegyüttese,

…… továbbá a siófoki Balaton Táncegyüttes.

Az eseményen  elismerő okleveleket osztottak ki a Siófok-Netanya Baráti Társaság tagjainak, akik az elmúlt évtizedek során sokat tettek a két város kapcsolatainak fejlesztése érdekében.

Elismerő oklevelet kaptak: Haraszti Lászlóné Éva elnök asszony, valamint az egyesület alapító tagjai, Haraszti László, Isó Károly, Juhász János, Matyikó Sebestyén József és Somogyi Gyula, aki a tesvérvárosi szerződést annakidején aláírta. Elismerésben részesültek a Baráti Társaság netanyai partnerei: Edna Spitzer asszony és Zeev Oren úr.

SióPort

You may also like...