Nem adja alább a Veszprémfest

Az idei Veszprémfest az elmúlt években már megszokott tartalmas kikapcsolódást nyújt majd mindenkinek, aki július közepén ellátogat a városba. Itt lesz George Benson, a Buena Vista Social Club, de újra összeáll a Jazz+Az is.

A négynapos fesztivál, amelyre ebben az évben július 18. és 21. között kerül sor, több száz programmal várja a fesztiválozókat.

A hangulat várhatóan már a 0. napon óriási lesz, hiszen a szervezők a Gringo Sztárt kérték fel egy nagykoncertre. Geszti Péter a fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta: a Veszprémfesten fellépni igazi rang, megtiszteltetés. Az énekes-zeneszerző nem csak tavaly alakult együttesét hozza el a királynék városába, de újra összeáll a Jazz+Az is.

A fesztivál első napját egy tízszeres Grammy-díjas zenész neve fémjelzi, George Benson negyedik alkalommal érkezik hazánkba. A jazztörténelem egyik legnagyobb, ma is élő gitárosa várhatóan még tovább fokozza a hangulatot Veszprémben. De ugyanezen a napon itt lesz még a Mezzoforte Izlandról, Matt Bianco Angliából.

A programok közül kiemelkedik még a Dívák a kolostorban elnevezésű sorozat, amelyen az előadóművészet különböző területeinek „nagyasszonyai” adnak önálló estet július 17. és 21. között. Az öt nap alatt hallhatjuk Miklósa Erikát, Palya Beát, Szulák Andreát, Zsédát, valamint Udvaros Dorottyát is. A színésznőnek többe között olyan híres zeneszerzők írnak dalt, mint Hrutka Róbert.

A kubai zene szerelmeseinek is érdemes ellátogatniuk a fesztiválra, ugyanis az Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo igazi latinos ritmusokkal és a már ismert Buena Vista-életérzéssel készül a koncertre.

Idén másodszor kerül sor a Veszprémfest gasztrós kísérőrendezvényére, a Rozé, Rizling és Jazz Napokra, amelyen a kiváló nedűk mellett olyan zenészek várják a rajongókat, mint Tóth Vera, Jamie Winchester, vagy éppen a Hot Jazz Band.

A fesztivált Donizetti Don Pasquale operája zárja Miklósa Erika és Ruggero Raimondi szereplésével. A rendező a Művészetek Palotájának igazgatója, Káel Csaba lesz, aki annyit elárult: a díszletek és a kosztümök nem mindennapiak lesznek. Az előbbinél fényfestést alkalmaznak majd, jelmezeket pedig divattervező álmodja majd meg.

Sok más érdekes programra is számíthatnak azok, akik ellátogatnak a fesztiválra, részletes jegyinformációk és további programlehetőségek a Veszprémfest hivatalos weboldalán érhetők el.

 

Forrás: kultography.hu

You may also like...