Zsidó és keresztény csoportok plakátolnak a metrókban

Óriási haragot váltottak ki a múlt hónap végén a New yorki metróban megjelent iszlám-ellenes plakátok, most zsidó és keresztény csoportok válaszlépéseket tettek.

Az Észak Amerikai Rabbik az Emberi Jogokért és a Sojourners Keresztény csoportok közvetlenül a gyűlöletet szító plakátok mellé helyezik ki saját felhívásaikat. A gyűlöletcsoportként nyilvántartott American Freedom Defense Initiative (AFDI) 10 manhattani megállót „ékesített” fel a „Bármely, a civilizált és a vadember között vívott háborúban támogasd a civilizált embert. Támogasd Izraelt. Pusztítsd el a Jihádot” transzparensekkel.

“A metróállomásaink és a buszaink nem lehetnek a gyűlölet platformjai, amik megosztják a barátokat, szomszédokat és kollégákat” – áll a rabbik közleményében. Ezért készítették el a “A gyűlölet és a szeretet közötti választásban válaszd a szeretetet. Segíts, megállítani a muszlim szomszédok elleni bigottságot” feliratú plakátjaikat, amiket ők is kihelyeznek a metróban. A Sojourners hirdetése rövidebb: “Szeresd Muszlim szomszédjaidat”.

A gyűlöletkampány ellen elsőként a United Methodist Women Church lépett, akiknek hirdetésén a “A gyűlöletbeszéd nem civilizált. Támogasd a békét szavakkal és tettekkel” felirat olvasható. Harriett J. Olslon főtitkár elmondta, ki kell állni a béke mellett és nem szabad hagyni, hogy a szólás szabadságát meggondolatlanul és uszítóan használják.

Az Észak-amerikai rabbik felszólították New York lakosságát, hogy ítéljék el nyilvánosan az AFDI igazgatóját, Pamela Gellert az uszító hirdetésekért. Véleményük szerint a plakátok nem oktatnak, csak a gyűlölet és a diszkrimináció lángját táplálják a város muszlim lakossága ellen és még jobban megosztják a város lakosait.

A gyűlöletkampány azután indult útnak, hogy egy szövetségi bíró döntése értelmében, a közlekedési vállalat nem tagadhatta meg a plakátok kihelyezését annak ellenére sem, hogy azok szövege “megalázó”.

Forrás: kulfold.ma.hu

You may also like...