Először készül német film Anne Frankról

A kétrészes film 1939 és 1944 között játszódik, a német zsidó Frank család amszterdami éveinek és bujkálásának történetét meséli el. Az Oliver Berben rendezésében készülő alkotást várhatóan a jövő év elején mutatják be.

„Bár több alkotás készült már Anne Frankról, ez lesz az első teljesen német produkció” – mondta el Oliver Berben. A kétrészes film 1939 és 1944 között játszódik, a német zsidó Frank család amszterdami éveinek és bujkálásának történetét meséli el, és a tizenöt éves Anne deportálásával zárul. A bergen-belseni koncentrációs táborban történteket és a lány halálát nem mutatja be a film. „Tudjuk, mi történt ott. Nem gondolom, hogy meg is kell mutatni” – véli a rendező.

A kerettörténet a jelenben játszódik: egy kislány érdeklődését olvasmányai nyomán felkelti a vele egykorú Anne Frank története. A forgatókönyvet Andrea Stoll írja.

Mivel az eredeti helyszínen nem lehetséges forgatni, a rendező egy stúdióban rekonstruálja a család rejtekhelyét. A leendő szereplőkről egyelőre nincsenek információk.

A film Berben cége, a Moovie, valamint a Constantin Film és a ZDF koprodukciójában készül. A kész alkotást tartalmazó DVD-k ingyen állnak majd az iskolák rendelkezésére.

 

Forrás: MTI 

You may also like...