Egyen egy nagyot, igyon egy rövidet! – I. Gasztro Fesztivál

A különleges ízek, a nemzetközi konyha és az igazi magyar ételek kedvelőit is várják június 20-tól három napon át 11 órától késő estig az I. Gasztro Fesztivál szervezői, amelynek helyszíne a népszerű Városháza Park. A rendezvény célja, hogy a Magyarországon élő számos kisebbség lehetőséget kapjon konyhaművészete bemutatására, amely az elképzelések szerint később a belföldi turizmus egyik kiemelkedő fontosságú kulturális és ismeretterjesztő rendezvényévé válhat.

A különböző nemzetek ételeit a szakmájukat művészi szinten művelő shéfek készítik el, hiszen az érdeklődők többek között olyan kiváló éttermek konyháját próbálhatják ki, mint a Columbus Pub, a Carmel, a Mátyás pince a Symbol vagy a Bangkok Thai, a Maharaja India és a Maharaja Nepál. A kiváló étkek mellett egy-egy ország jellegzetes röviditalából is kortyolhat az ide látogató, ha pedig az ízek és illatok hatására valaki szívesen utazna egzotikus tájakra, akkor sem kell tovább mennie. Hiszen a nemzeti és nemzetközi éttermekhez a budapesti nemzeti idegenforgalmi hivatalok is csatlakoznak, így a helyszínen válogathatnak a legkülönfélébb úticélok közül.

A gasztronómia széles tárháza mellett a színpadokon gyerekprogramokkal és számos nagyszerű koncerttel is várják a vendégeket. A Nossa Együttes a brazil napsütést idézi ritmusaival, az Arasinda a török népzene világába kalauzol és a Drumsters ütőegyüttes pedig vérpezsdítő szamba show-val fokozza majd a hangulatot. A klasszikus jazz kedvelőit pénteken este a műfaj egyik legkiválóbb fiatal csapata, a Harcsa Veronika Quartet várja , de hasonló élményt ígér a Sárik Péter Trió és a Sunsett Együttes is. A gyerekeknek a Napszínház társulata ígér felhőtlen szórakozást június 21-én szombat délután 14 órakor, a záróprogram pedig vasárnap este 20 órakor a Fabula Rasa koncertje lesz.

Arasinda – Cayelinden öteyi

Arasinda – Bahcamizda gül

Június 20.
14:00 TANGÓHARMÓNIKÁS Kocsán István / kis színpad
15:00 GIVE ME FIVE VOKÁLEGYÜTTES / nagy színpad
16:00 TANGÓHARMÓNIKÁS Kocsán István / kis színpad
18:00 NOSSA/ BRAZIL POP / nagy színpad
19:30 HARCSA VERONIKA QUARTET / nagy színpad
20:45 Futball EB közvetítés

Június 21.
14:00 NAPSZÍNHÁZ / PRÜTTYÖM PRÜTTY MANÓ MEGVÁLTOZIK / nagy színpad
16:00 Café de Sevilla / FLAMENCO GITÁRZENE / kis színpad
18:00 ARASINDA / TÖRÖK FOLKLÓR / nagy színpad
19:30 DRUMSTERS SAMBA SHOW / nagy színpad
20:45 Futball EB közvetítés

Június 22.
14:00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREKERDŐ / POMÁZI ZOLTÁN GYEREKMŰSORA / kis színpad
16:00 SÁRIK PÉTER TRIÓ / kis színpad
18:00 SUNSETT EGYÜTTES / nagy színpad
19:30 FABULA RASA / VILÁGZENE / nagy színpad
20:45 Futball EB közvetítés

Bővebb információ: www.gasztrofesztival.com

You may also like...