Hard Rock Rabbi

Vannak a fiatal rabbik, bennük pedig valami velük született, elemi lazaság. Aztán persze van, mikor ez a lazaság átlép egy bizonyos pontot és megszületik pl. a hippi rabbi jelenség. Nnu, ezt vagy kinövi az ember, vagy nem. Rav Shmuelünk ezekben az időkben éppen az odamondós zenész korszakát éli. És jól csinálja. Gondolhatnánk persze, hogy egy vallásos ember nem játszik rockot, nem ugrik a tömeg közepébe a színpadról.. de akkor nem voltunk még vallásos bulin!

Na persze ez miatt nem érdemes furcsán néznünk a tanítóra. Speciel az ő ötlete az Operation Gefilte Fis, ami USA szerte sabesz környékén töltött koncert keretében töltött halakat oszt parkolókban.. Világszerte több egyetemet megjárt sörbarát, Talmudtudós ortodox barátunk hat gyermekével Brooklynban él és a hétvégi koncertek mellett szorgosan munkálkodik az új albumán.

Önmagát azonban elsősorban mint „rock star” jellemzi, és nem is kevés rajongója akad. Ez a tábor pedig egyre csak nő, ugyanis például a zenéit bárki szabadon meghallgathatja, amit érdemes is megtenni.

Leghíresebb muzsikája annak a remekbeszabott ponyvánakregénynek mutat be, ami a Cion bölcseinek kézikönyveként vált a Kohnspirációs elméletek rajongóinak bestsellerévé. Tessék, hallgassátok:

 

 

You may also like...