Jeruzsálemi hörgés – Melechesh

Az ókori egyiptomi témákra koncentráló, technikás death metalt játszó Nile mellé felsorakozó Melechesh eredetileg egy 1993-ban Jeruzsálemben startolt black metal projekt volt, amit a főnök Ashmedi azóta egy elismert technikás, thrashes black csapattá fejlesztett, és Izraelből Amszterdamba helyezett át. Szövegeik főként mezopotámiai, sumér és okkult jellegűek, zenéjükben számos közel-keleti íz található.

1993-as megalakulásuk után fő céljuk, egy mediterrán hatásokkal rendelkező Raw Black Metal elérése volt. 1994-re rendeződött a zenekar és elkezdték underground tevékenységüket. 1996-ban kiadták a debütáló albumukat ‘As Jerusalem Burns’ címmel, amely hatósági bonyodalmakba ütközött sötét tevékenységük és szövegeik miatt, a szent városban, Jeruzsálemben. A hatóságok körözni kezdték a Melechesh tagjait, de pár évvel később minden tisztázódott. A zenekar jelenleg is működik, utoljára 2006-ban adtak ki albumot ‘Emissaries’néven.

A Melechesh ötödik albuma október elsején jelenik The Epigenesis címmel.

2011. január 20-án indul a Nile 2009-es Európa-turnéjának folytatása, a Those Whom The Gods Detest Tour – Part II. A turné első részén a Krisiun és a Grave játszott Karl Sandersékkel, ezúttal pedig a Melechesh lesz a partner, de további csapatok is csatlakoznak majd hozzájuk.
A pontos dátumok hamarosan kiderülnek, ám a lengyel szervező cég, a Massive Music szerint most Skandinávia, Anglia, Kelet-Európa és a balti államok a fő úticél.


 

You may also like...