Yo, chassid bro’

Be kell valljam, különös módon vonzódom a modern zsidó vallásos zenékhez. Talán nem kell bemutatnom senkinek a haszid reggea úttörőjét, Matisyahu-t, a tradícionális Yoni Schlomot vagy a Sheva nevű izraeli formációt. Nnu.. van még egy-két érdekes darab.
A Ta-Shma brooklyni banda, akik a különféle tört ütemeket választották a vallásos szövegeik tálalásához. Nagyon amerikai, nagyon zsidó és nagyon jó  A klippjeiken keresztül belekóstolhatunk az igazi new yorki kóser utcarapbe, de ha ez még nem indított volna könnyekre bennünket, akkor talán arra felkapjuk fejünk, hogy a most megjelent debütalbumon Matisyahu, Andy Statman, E-Shy, és Y-Love is közreműködnek! Persze, hiszen mindegyikük útját ugyanaz az Alon „12 Tribe Sound” Cohen egyengeti. És tegye is még sokáig..

Ta-Shma dro ps the spiritual science making your head spin and your soul dance. Lyrically breaking it down like the middle matzah, beats on fire like a candle for Havdallah. Piercing Jewish souls like a maimar chassidus, opening Jewish hearts like a Rebbe yechidus. Ta-Shma brings the water, 12 Tribe Sound the fire, together Come,Listen takes you higher.”





You may also like...