Szórakozz Izraellel

Nemcsak az emberek különbözőek: két egyforma nép sincs. A kazahok megsértődtek, amikor Borat kalandjain nevetett a világ, Szlovákiában egész tiltakozási hullám alakult ki, amiért a Motel alkotói Pozsony közelébe helyezték a cselekményt – az izraeliek viszont büszkék rá, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb komikusa, Adam Sandler izraelieket parodizál új filmjében, a Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess With The Zohan, hazai bemutató: július 17.) című őrült és gátlástalan komédiában.

A film története szerint a Moszad szuperkommandósa új életre vágyik, ezért megrendezi saját halálát, és fodrász lesz New Yorkban, persze ez elég nehéz, miután minden gyakorlata a saját és egy kutya „hajának” lenyírása. De persze az egyik képesség hiányát pótolni lehet.. például go-go tánccal.

Az előrejelzések szerint a Ne szórakozz Zohannal minden idők legnagyobb sikere lesz Izraelben: pedig a film szerint az ország polgárai a humuszon, a terroristákon és a nemi életükön kívül semmi mással nem törődnek.

– Teljesen hülyét csinál belőlünk, de legalább jókat lehet röhögni: amikor a forgatókönyvet olvastam először azon gondolkodtam, hogy talán meg kéne sértődnöm, de aztán rájöttem, hogy felesleges volna – nyilatkozta Iso Mosseri, izraeli színész, aki Sandler hamisított CD-lejátszókkal seftelő haverját alakítja a filmben.

– Nem zavar egyáltalán, hogy a világ az izraelieken fog nevetni. Lehet, hogy ez a Szentföld, de azért sok mókás is van benne.

IC Press

 

Filmzene: הדג נחש – הנה אני בא (hDag Nahas – Hine ani ba)

 

You may also like...