Oi Va Voi – tavasszal új albummal

Két fellépés között egy rövid interjú erejéig sikerült elkapnunk az Oi Va Voi csapatát. Azt a londoni együttest, akik elképesztő sikereket halmoztak, nem utolsó sorban a magyar népzenék promótálásával is.

 

Az Oi Va Voi háza tájáról (jiddis kifejezés: „Oh, I_tenem!”) hosszú idő eltelt, hogy új albumot hallhattunk volna, de nagy örömmel jelenthetem, hogy jön a Digital Folklore, a Laughter Trought Tears és az Oi Va Voi legifjabb tesója! Aki ismeri a brit zenészek munkásságát, ne adj I_ten hallotta is már őket a szigeten, vagy (az egykori tag) a vad hegedűs Sophie Solomont a ZSKF keretében az A38-on, Lemez Lovast (akinek a neve a legendák szerint tök véletlenül jelent DJ-t magyarul.. de azért beszéli egy kicsit nyelvünket) az tudja, mennyire nagyszerű együttesről van szó! A brit elektronikus és a tradicionális zsidó dallamok ízes keveredése mellett belekóstolhatunk a Heeb világzenei érzések széles és tökéletes összhangú kavalkádjába. A banda tagjai a kezdetek óta szinte teljesen lecserélődtek, de a hangzás még mindig nagyon finom. Külön öröm az A Csitári hegyek alatt című hazai feldolgozását hallgatni, aminek az album verziója valami elképesztően gyönyörű! Ezzel kapcsolatban kérdeztük Stevet (Stephen Levi), az egyik alapító tagot és klarinétos arcot.

Oi Va Voi – A Csitari hegyek alatt

 

 Stephen Az A Csitári hegyek alatt feldolgozásotokat nagyon szeretik Magyarországon. Hasonló volt a fogadtatása más országokban is?

Igen, de a legnépszerűbb Magyarországon volt. Nagyszerű volt a közös munka (az egykori-a szerk.) Anima Sound Systemes Németh Jucival, , miközben vettük fel a dalt. Az Oi Va Voi című albumunkon is együtt dolgoztunk egy fantasztikus énekessel, Szalóki Ágival, aki a Dissident című dalunkhoz adott vokált. Ennek a felvételnek is egy magyar népdal az alapja.

Sokszor léptetek már fel Magyarországon, melyik fesztivált/fellépést élveztétek a legjobban nálunk?

Igen, sokszor játszottunk  már Magyarországon. Például a Sziget Fesztiválon, és azt hiszem, ez volt a kedvencem. Naplementekor játszottunk, és elképesztően szép látvány volt a hunyó nap fényében 10.000 ember. Csodálatos volt.

Mikorra várhatunk tőletek új albumot?

Az új album 2009 koratavaszán érkezik. Hét dal felvételén már majdnem túl vagyunk. A producereink újra azok, akik az első, Laughter through tears albumunk felvételeinél is velünk voltak. Megint sikerült elcsípniük az együttes legjobb, eredeti hangzását! Bejött egy lány, a stúdióba, hogy belehallgasson, min dolgozunk, úgy hogy személyesen nem is ismert minket. Pár dal után azt mondta: „Ez teljesen úgy hangzik, mintha Oi Va Voi lenne”. Erre mondtuk neki, hogy persze, mert az mi vagyunk. A lelkünk van a hangzásban, és ez nagyszerű.

אריה
www.jewbox.hu

Hivatalos oldal:
www.oi-va-voi.com

 

You may also like...