Startolt a Sziget! Képek a Magyar Dal Napjáról!

A Magyar Dal Napjával tegnap megnyitott a Sziget Fesztivál. Presser Gábor ötletén felbuzdulva több neves előadó is tiszteletét tette az összefogás és a művészet színpadán. Ezt a gondolatot hangsúlyozta az is, hogy a zenészek egymás dalait is előadták, sőt, egymás zenekarjaiban is felléptek.

A külföldieknek is nagyon tetszett Lovasi Andris és a Csík Zenekar közös alakítása, de Dés és Presser Nagy utazását hosszú ovációval köszöntötte a Sziget. Együtt állt a színpadon a Jazz + Az, illetve Bródy és Szörényi.

Első alkalommal rendezték meg a Magyar Dal Napját, így persze leginkább a régi nagy slágereké volt a főszerep, de ez mellett Presser azt is elmondta, hogy a „vérfrissítés” céljából legközelebbre dalíró pályázatok kiírását is tervezik, ráadásul az idén is rendkívül kedvezményes jegyek esetleges plusz bevételei a fiatal tehetségeket támogatják majd.

Az elmúlt napokban többen felháborodva mondták a Magyar Dal Napjáról, hogy liberális játék csupán. Bródy a Heti Válaszban megjelent, Szörényivel együtt készített interjújában találhatjuk tán a legjobb válasz erre:
„Ha valaki az ilyen szellemiségű történelmi mozgalmakat és azok fogalmait mentegetni kezdi, felállok és elmegyek. Annyi fontosabb dolog van, ami összetart minket.”

JewBox InterJew
www.jmpoint.hu

Fotók: Kürti Csaba

Fotó: Kürti Csaba

Fotó: Kürti Csaba

Fotó: Kürti Csaba

Fotó: Kürti Csaba

 

You may also like...