Ayala, egy etióp-izraeli hang

Ayala még Etiópiában született falassza. Szülei varázsszőnyeggel utaztak Izraelbe, mikor a lány még csak két éves volt. Az Ingedashet család ötödik gyermekeként igen sűrű gyermekkora volt Ashdodban. Abban a városban, ahová költöztek és ahol nevelkedett. Soha nem felejtette el, honnan jött. Rendkívül kedves, kellemes személyiség, aki megtartotta gyermekkori barátait, még miután Ramat Ganba is költözött.

Tiniként kezdett énekelni a helyi ifjúsági központ gyermekkarában, és bár a család erősen vallásos volt, mellette álltak és segítették énekesi karrierjét. Tették ezt azért is, mert kitartóan bizonygatta, ezzel akar foglalkozni felnőttként is.

Már a kezdetektől saját dalokat írt, és mikor bevonult az IDF-be, tengerészként is folyamatosan színpadon dokkolt. Ekkor volt első közszereplése, mikor szerepet kapott a népszerű televíziós showban, a Briza-ban. Ezt az időt tudta felhasználni arra, hogy jó kapcsolatokra tegyen szert a médiában, és mindemellett tanult és tanult, hogyan kell viselkedni, mozogni és beszélni a színpad profi világában.

Álma akkor vált valóra, mikor Muki és Piloni felkérték, hogy az új hiphop albumukon vokálozzon. Még az énektanáruknál barátkoztak össze, így Ayalának lehetősége lett a stúdiófelvételek mellett a duóval együtt színpadra lépni.
Ekkor ért el arra a pontra, mikor megértette, itt az ideje, hogy minden eddig megszerzett tudását felhasználva megvalósítsa álmát. Szerződést írt alá a sikeres menedzserrel, Meir Kotlerrel, aki elintézte, hogy az ugyancsak elsőrangú kiadó, a Hed Artzi foglalkozzon a lánnyal. Megkezdődött az igazi stúdiómunka.

 

Megrögzötten gyűjtötte az anyagokat első albumához, és dalokat adott ki, amiket ő maga írt, pedig még nem is volt 20 éves. Majdnemhogy pánikszerűen dolgozott, mert úgy érezte, zeneileg már régen felnőtt és mert eddig nem adott ki semmilyen munkát nem ért el eddig őt megillető sikereket. Ez viszont megváltozott, mikor kijött végre a debütáló album. A héber mellett kerültek etióp betétek is a dalokba, amiket egyszerűen imádott a közönség.

 

 

Leginkább R&B és Soul stílusok teljesítik ki tudását, viszont mindig megtart valamit a gyökereiből. A tradicionális etióp dalok és szövegek mellett Steve Wonderen, Macy Greayen és Bob Marleyn nőtt fel, és ezek mind érezhetőek dalaiban.  Testvére sikerein felbuzdulva Malca Ingadeshet is kiadott egy jó kritikával fogadott albumot. Ayala pedig jelenleg két projecten dolgozik: új albumon és a gyermekein.

 

You may also like...