Izraeli táncosok a MU Színházban

Izrael idén ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját. Az évforduló kiváló alkalmat ad arra, hogy bemutassuk az ország pezsgő táncéletének két friss és izgalmas együttesét. Mindkét társulat először lép fel Magyarországon és mindketten az izraeli kortárs tánc legfiatalabb – a Trafóban többször bemutatkozott Yasmeen Godder utáni – generációjához tartoznak.

Közös bennük, hogy mindkét koreográfus a színpadiasság minimalizálásával igyekszik a lényeghez eljutni: Anat Danieli zene nélkül, a testek és a táncosok hangjára koreografált darabot, Sahar Azimi előadása pedig szinte minden színházi kelléket nélkülöz: se díszlet, se járás, se kellék, se világítás – csak a táncosok megdöbbentő energiája. Helyszín a MU Színház!

Anat Danieli (ISR): Have you been to the movie „Death of a Lady”?

október 24. 20 óra, péntek
jegyár: 2.200,-
diákjegy: 1.700,-
Helyszín a MU Színház

Az előadás apránként adagolja az örömöket. Nézzük a színpadi történéseket és minden egyes új felfedezés hozzáad egyet-egyet. Anat Danieli jó érzékkel és rengeteg koreográfiai ötlettel rajzolja fel a táncosok sebezhetőségét, amint meghittséget igyekeznek teremteni saját mikrovilágukban, vagy érzelmekkel átszőtt helyzeteket próbálnak kibogozni – mint mi mindannyian. Az előadás végén úgy érezhetjük, egy ölelést kaptunk ajándékba.

Koreográfia/Choreography: Anat Danieli
Előadják/Dancers: Moran Abergel, Oren Tishler, Lili Ladin, Doron Raz
Fényterv/Light design: Ariel Efraim Ashbel
Jelmez/Costumes: Iris Nice
Hangkorrepetitor/Vocal coaching: Yaniv Mintzer
Próbamester/Rehearsals Director: Rotem Tashach

Támogatók/with the support of:
Israeli Ministry of Culture, Teva Pharmaceutical Ltd., NKA, OKM


Sahar Azimi (ISR): Come, feel
október 25. 20 óra, szombat
jegyár: 2.200,-Ft
diákjegy: 1.700,-Ft
Helyszín a MU Színház

Sahar Azimi előadásának különlegessége a színpadi külsőségek puritanizmusa és a táncosok elképesztő energiája. A koreográfus azt az – emlékeink mélyén megbúvó – állapotot igyekezett mozdulatokba önteni, amikor csecsemőként éhesek vagyunk és nem értjük, miért nem képes ezt felfogni a körülöttünk lévő világ, amikor égető szükségünk lenne valamire, de a jelzéseinkre érthetetlen módon nem érkezik reakció – és ez rosszabb még az elutasításnál is. Az ‘állandó hiányérzet’ kifejezése és formába öntése érzelmileg és fizikailag is szinte a végletekbe kergette a táncosokat. Az előadás egy hosszú próbafolyamat 50 percbe sűrített esszenciája, Sahar Azimi első, egész estés munkája.

Koreográfia/Choreography: Sahar Azimi
Előadják/Dancers: Didi Erez, Lazaro Godoy, Maya Viser, Shir Hacham, Sahar Azimi.
Zene/Music: Didi Erez, Tim Buckly, Jimmy Yancey, Mama Yancey.
Jelmez/Costumes: Inbal Liblich
Fényterv/Light designer: Shay Yehudai
Próbamester/Rehearsals director: Melani Barson

Támogatók/with the support of: Israeli Ministry of Culture, Teva Industries, The Lottery Foundation for the Arts, Rabinovitech Foundation, City of Tel Aviv., NKA, OKM

 

You may also like...