Karányi Dani lemezbemutató

Karányi Dani zenei karrierje, 2001-ben indult, amikor az akkor még 18 éves budapesti diák elkészítette a debütáló albumát, az Oktogon-t. A zeneileg széles spektrumon mozgó lemez kedvező fogadtatásra talált, mind külföldön, mind pedig itthon: másfél év leforgása alatt 32 különböző válogatás lemezen jelent meg a lemezről felvétel Európa szerte.

A Dallam című számból közel 10 féle remix és két videó klip készült (többek közt Paul Rogers, Mannel), ami meghozta Karányinak az első jelentős sikereket. Az Oktogon-t követő két éveben Dani kisebb projektekben dolgozott: színdarab hangszerelésen, kisjátékfilm zenén, egy videójáték zenéjén és hanganyagán, alternatív rock zenekar hangszerelésén, valamint egy amerikai-bit énekesnő, Addie Brik-el készített egy közös felvételt Londonban. A két év elteltével, 2004 őszén visszatér a köztudatba – mindezzel már nyíltan egy szélesebb közeget megcélozva – második nagylemezével, a DIGITAL DIGITAL-al. Erről a lemezről készül el a következő videó klip is, a teljes egészében 3d animációs Hazaút (Road To Home), majd fél évre rá az Álomszép (You Delight) videó és kislemez (rajta Hamvai PG, Shane54, Andrewboy és Kevin remixivel) is, ami nagy sikert arat az itthoni rádió állomásokon és zenetévékben. A DIGITAL DIGITAL 2005-ben megkapja a Fonogram díjat, a legrangosabb magyar szakmai elismerést elektronikus zenei kategóriában, valamint ugyan ebben az évben a Bravo Magazin legjobb zenei honlap kategóriájában elnyeri a Bravo Otto-t. 2005 decemberében.

A Fine Cut Bodies név mögött egyetlen személy áll, Kevin. Zenei világa a minimál techno-tól a tánczenéken át az experimentál elektronikáig terjed, beleértve a dub, a headz, a broken beat, house, techno, electro, breakbeat, stb. irányvonalakat is. Party DJ-ként nagyrészt középtempós tánczenéket (breakbeat, tribal, broken beats, progHouse, techHouse, stb.) játszik, de ez nem köti meg kezét, ha stúdiómunkáról, vagy bulin játszhatatlan lemezek megvásárlásáról van szó.

Ízlését legfőképpen nem stílusok, hanem zenei hozzáállás határozza meg, a kisérletező, de nem öncélú, újszerű, de nem befogadhatatlan hangzásvilágok, perkusszív ritmusok, mélyen lüktető groove-ok állnak hozzá a legközelebb. Csinált már remixet a Quimbynek, a Chi-n kívül jelent már meg lemeze a svájci Ritmic Records-nál, a holland Moving Target-nél, mint DJ fellépett már Meat Katie-vel, Tayóval, Tipperrel, Stabilizerrel, de FreQ Nasty, a Phantom Beats, Databass, a Breakneck, Lemon8, DJ Nukem, Ollie Teeba, vagy Chris Carter is ott van a listán, ha DJ-szettről esik szó. Első bakelit-megjelenése (Deep Lack Of Balance) a Muzik magazin breakbeat listájának 6. helyén indított, azóta számait olyan nevek pörgették, mint az Orbital, Plump DJs, Chris Carter, a Breakneck, vagy Adam Freeland. A Chi saját klubestjén kívül a magyarországi Cinetrip rendezvények és fesztiválok állandó vendége, de hívták már játszani a berlini Fusion Fesztiválra, vagy Zürichbe is.

Karányi Dani lemezbemutató az A38-on:
A38 Hajó október 31. Péntek 21:00

port.hu

 

You may also like...