Purimtól a Menyasszonytáncig – Jávori „FEGYA” Ferenc szerzői estje

Jávori Ferenc egyike Közép-Európa legtermékenyebb, és rendkívüli zeneszerzőinek, aki fontos szerepet játszik a klezmer zene népszerűsítésében, akár csak a klasszikus zenében, úgy a balett produkcióban, és a musical műfajában. Az a képessége, hogy különböző művészeti ágakat képviselő kiváló kollégáival együtt dolgozzon, és mindig megújult erővel alkosson, a tradicionális zsidó zene iránti példátlan szeretetében gyökerezik. Néhány éven belül az európai világzene fontos alakjává vált. 

Jávorit és az általa alapított Budapest Klezmer Bandet teljesítményéért több díjjal is kitűntették, köztük a Kodály-díjjal, és a legjobb produkcióért járó Artisjus-díjjal. A zenekarral 1999 óta 48 koncertet adott Hollandiában.

2003. augusztus 20-án állami kitűntetést kapott: A Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét.
Ő a Purim, avagy a sorvetés című, a Győri Nemzeti Balettel közös produkció szerzője, és zeneszerzője a Klezmer Szvitnek, amelyet Rolla János vezette híres Liszt Ferenc Kamarazenekarral adtak elő, és vették fel. A tradicionális klezmer zene iránti rajongása, és az a képessége, hogy ezt a zenét széles körben meg tudja mutatni, Európa és a világ fontos zenei alakjává teszi őt.

Jegyek kaphatók 3900.-, 5900.-, 6900.-, 7900.- Ft-os áron.

Bővebb info: www.jegyelado.hu

Purimtól a Menyasszonytáncig – Jávori „FEGYA” Ferenc szerzői estje

Időpont és helyszín
2008. november 19. 19:30
Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek:
Budapest Klezmer Band
Jávori Ferenc „Fegya”

Győri Balett
Liszt Ferenc Kamarazenekar

Dunai Tamás
Mikó István

Molnár Piroska
Siménfalvy Ágota

You may also like...