Izraeli beat box vs. palesztin hip-hop

…Egyre többen ismerik az országban az On The Spot alkotóműhely két bátor, sőt, néha vakmerő digitális riporterének munkáját. Cseke Eszter és S. Takács András (2010-ben az Év Médiaszemélyiségei) kalandos körülmények között, a világ neuralgikus pontjain készülő riportjaikkal havonta jelentkeznek a Spektrumon, de felbukkantak már a BBC-n és a CNN-n is.

Filmkészítői attitűdjük egyenesen megköveteli, hogy elég közel menjenek a tűzhöz, olyannyira, hogy néha égessen is – arról pedig már friss látásmódjuk gondoskodik, hogy riportjaik ne csak informatívak, de életteliek is legyenek. 14 film 14 konfliktuszónája után itt az első On The Spot Party: a fiatal filmesek és a koncertszervező Deck Attack stábja a magyarországi party-történelemben először egy színpadra röpíti a világ legismertebb konfliktusának két pólusát: március 29-én a Gödörben egymás után lép fel a palesztin hip hopper SAZ és az izraeli Balkan Beat Box!

SAMEG ZAKOUT alias SAZ az izraeli Ramlában van otthon, s itt tapasztalta meg azt is, miként veszi át a város megmaradt arab negyede felett az irányítást a drog és az erőszak. Élményei, a jeles amerikai elődök s arabtanára (!) vezették rá, hogy rímekben és énekbeszédben, pattogó ritmusokra adja elő, mit gondol a körötte zajló életről, az izraeli arab múltról és jelenről. Már egy jó ideje a közel-keleti (meglepő, de virágzó) hip hop-élet egyik legfontosabb alakja, aki szerepelt már a Rolling Stone-ban, a CNN-en s felbukkant a legfontosabb nemzetközi hip hop-fórumokon is – az angol/arab nyelvű produkció és a kivételes beatbox-technika remélhetőleg áttör a nyelvi korlátokon is.

DECK ATTACK presents:

ON THE SPOT GLOBAL MUSIC PARTY: izraeli-palesztin koncert a Gödörben március 29-én!

www.alsaz.net

A másik fellépő, a világszerte népszerű BALKAN BEAT BOX alapítói Izraelből származnak, ám végül Brooklynban találkoztak egymással. Tamir Muskat és Ori Kaplan már a BBB előtt is figyelemre méltó zenei pályafutást mondhatott magáénak: előbbi, dobosként, a Firewater és a Big Lazy
formációk tagjaként, utóbbi (aki már otthon, Tel Avivban is ismert jazz szaxisnak számított), a híres Knitting Factory-hoz köthető produkciókban, a már említett Firewaterben és a nálunk is népszerű Gogol Bordello-ban játszott. A kétezres évek elejétől dolgoznak együtt – s idővel újabb alkotótárs csatlakozott hozzájuk: Tomer Josef MC/vokalista személyében. 2005 óta három lemezt is készítettek – s albumról albumra megújuló, izgalmasan hibrid produkcióval tudtak összeállni: a dub/dancehall zenék, a balkáni népzene, a cigányzene, a klezmer a jazz, a punk/metál, a hiphop –
mi több, egy idő után a rai és a flamenco szervesült egységgé.

www.balkanbeatbox.com

Alighanem frenetikus produkciókat láthat/hallhat a Gödör közönsége, a fellépőket az On The Spot felvételeiből készült vj-szett kíséri – a koncertek előtt és után pedig a Deck Attack legénységének (Infragandhi, Negro) dj-szettje keretezi majd be az eseményt.

Idő 2011. március 29. · 20:00 – 23:00
Helyszín Gödör Klub

A belépő 2000 Ft, további infók: www.godorklub.hu

You may also like...