Fotó kiállítás – Izraeli tájak, városok, emberek

Egy rejtélyes világ árulkodó pillanatai, különös tájak, vallási jelképek: Izraeli tájak, városok címmel Orbán Miklós fotóiból nyílik kiállítás a Várkerület Galériában január 18-án.
A tárlat egy körutazás legizgalmasabb, legbeszédesebb pillanataiból válogat. Izrael története sok ezer évre nyúlik vissza, egészen a bibliai időkig. A mai Izraelt a hagyományápoláson, és több vallás együttélésén kívül a nyüzsgés, az állandó építkezés és a modernizáció jellemzi, azon túl, hogy a nehéz Közel-keleti helyzetből adódóan mindenütt jelen vannak a biztonsági ellenőrző pontok. Ez mindennapos dolog már az izraeli lakosoknak, akik között vallásos és vallástalan zsidók, keresztények és az ország életébe jól beilleszkedett izraeli arabok is egymás mellett élnek.

A kiállítás mindezt sokat mondó pillanatfelvételeken keresztül érzékelteti: a sivatag és a tengerek gyönyörű tájképeivel, a különböző vallások jelképeivel és épületeivel, Jeruzsálem, Tel-Aviv, Eliat városképeivel és nem utolsósorban az ott élő emberek portréival üzen a látogatóknak.

Olyan világba csöppenhetünk Orbán Miklós fotós segítségével, amely fájdalmakról és szépségről, zárkózottságról és üdeségről egyaránt mesél. A fotókiállítás január végéig látogatható.

Izraeli tájak, városok, emberek – Orbán Miklós fotókiállítása
Hely: Sopron, Várkerület Galéria

You may also like...