A zsidó menyasszony

Margit Patrícia Eszter olvasmányos regényében nem csak Dallos Saci, egy későn serdülő pesti lány spirituális fejlődését ismerhetjük meg, hanem egy olyan, rejtett világba láthatunk be, ahol az identitás keresése még felnőtt korban is szunnyadást nem bíró folyamat. Saci az út végére ér, és a hagyományokhoz visszatérve, valódi szerelmét és gyökereit megtalálva választ ad a zsidó öntudat dilemmájára, míg baráti körének és családjának minden egyes tagja más-más utat jár be, és ugyanazon kérdésekre más-más választ ad.

Margit Patrícia Eszter – A ZSIDÓ MENYASSZONY– Szerelmes regény?
– Persze.
– Romantikus?
– Így is lehet mondani.
– Csábíts el!
– Ha azt mondom olyan helyekre kalauzol, ahova még magyar szerző soha?
– Hallgatom…
– Rejtett magyar és izraeli vallásos közösségek. Kabbala, meditáció, jóga, hippik… Spiritualitás, identitás-keresés, misztikus családtörténet…
– Tudod még fokozni?
– Nem akármilyen női irodalom és női narratíva. Szexualitás, lélek új szempontból, új hangon…
– Le ne lődd a poént! Kérem.
Bódis Kriszta író, szerkesztő, független filmes

Margit Patricía Eszter regénye igazán úttörő munka, hiszen egy olyan kérdéskört foglal nagy szociológia és pszichológiai érzékkel regénybe, amelyről még sok helyütt beszélgetni is tabu. A Zsidó menyasszony kivételes és elgondolkodtató történetének minden lapja izgalmas élményt nyújt zsidó és nem zsidó olvasónak egyaránt.
Köves Slomó rabbi

2009. június 18. 18:00
A zsidó menyasszony című könyv író-olvasó találkozója

Beszélgetésvezető Winkler Nóra

Meghívott vendég dr. Vári György kritikus

Hely: Libri Könyvpalota (Bp., VII. ker. Rákóczi út 12)

Margit Patrícia Eszter újságíró, szociológus, közösségi vezető. 1975-ben született Budapesten. Az ELTE szociológia és kommunikáció szakán végzett, majd a Columbia University irodalmi ösztöndíjasa volt, a The New School-on vett kreatív írás órákat. Művei megjelentek a Literán. A Népszabadság, a Tilos Rádió, a Jerusalem Report, a Szombat és a Magyar Rádió munkatársa volt, jelenleg a Jewish Telegraphic Agency tudósítója. Női hírügynökséget vezetett és több nőszervezet munkáját segíti tanácsadóként. Korábban a Tereskova és az Ef Zámbó Happy Dead Band vokálosa volt. A zsidó misztikában Jeruzsálemben és Cfáton mélyedt el. Izrael mellett Franciaországban és Hollandiában is élt, majd New Yorkban telepedett le, ahol a Romemu spirituális közösség egyik vezetője.

Kiadta: a Konkrét Könyvek

You may also like...