Jó esélyek a dalfesztiválra

Harel Skaat életének minden pillanata egy olyan zenei úton halad, aminek még nem látható be a vége. 2010-ben ő képviseli majd Izraelt az Euroviziós Dalfesztiválon, és ezzel most kicsit vissza is kanyarodunk egy olyan korba, amikor olyan tehetségek léptek fel az ország zászlaja alatt, akik később abszolút világhírt szereztek tehetségükkel.

A kis Harel 5 éves volt, amikor az ovisnéni észrevette, hogy egészen különleges hangja van, hat éves korában pedig már meg is nyerte élete első versenyét. Ettől kezdve minden pillanatát a zenélésnek szentelte. 15 évesen lakóhelye, Kfar Saba rezesbandájának vezető énekese volt. Természetesen a seregben is végigjárta a nagy elődök útját, az IDF kommunikációs hadtesténél, a zenekarban szolgált.

Az izraeli Kochav Noladon (Csillag születik) szerzett aztán egy csapásra országos hírnevet és egészen elképesztő rajongótábort, akiknek köszönhetően 80 napig vezette a TOP-listát.

2006-ban jelent meg első, saját nevét viselő albuma, ami alig három hét alatt platina lett, az „És Te” című számmal az „Év Dala” és az „Év Énekese címet is megnyerte.”

 

2009-ben még egy albuma jött ki, a „Figures”, amivel végérvényesen beírta magát az ország legnagyobbjainak listájára, és minden idők 500 legjobb izraeli zenészi munkáiból a 2. helyet szerezte meg.

Rendkívül megnyerő és a magánéletben is kedves fiatalember idén a 2010-es Eurovíziós Dalversenyen képviseli Izraelt. Az ötvenötödik Eurovíziós Dalversenyt, amit Norvégia rendez, mivel a 2009-es Eurovíziós Dalversenyt a norvég versenyző, Alexander Rybak nyerte. Két elődöntőt rendeznek majd, az elsőt 2010. május 25-én, a másodikat pedig május 27-én. A döntőre 2010. május 29-én kerül majd sor. A helyszín a bærumi Telenor Aréna lesz.

mouss

JewBox.hu

You may also like...