Leo Budapesten

A legendás Leonard Cohen a New York-i Radio City Music Hallban játszott május 17-én, vasárnap. „Így üdvözöltem, fogadtam őt New Yorkban: a legjobbakat kívánom Leonardnak elképesztően sikeres turnéján!” – mondta Suzanne Vega, egy régi barát, aki 1992-ben egy interjú során igen sokmindenről beszélgetett Leonard Cohennel, aki a nemsokára hazánkba látogat.

Nem akármilyen nyárzáró ünnep jut most a magyar koncertlátogatóknak, hiszen a Magyarországon még sosem látott Leonard Cohen látogat el augusztus 31-én a Papp László Budapest Sportarénába.

A több mind 40 éves karrier alatt felgyülemlett klasszikus dalokat végre élőben is átélhetjük, valamint azzal is szembesülhetünk, hogy a bár öreg előadó közel sem vén.
2008-as világkörüli turné időontjainak kihirdetése után pillanatok alatt elfogytak a jegyek és a teltházas koncerteket nem csak a közönség , hanem a kritika is kirobbanó lelkesedéssel fogadta.
Leonard Cohen nem csak az Arénákat töltötte meg, hanem óriási sikert ért el a tavaly nyári Glastonbury fesztiválon is, ami azért különösen nagy érdem, mert ezt a rendezvényt elsősorban fiatalok látogatják.
Az olyan albumok, mint a Songs of Leonard Cohen(1967), Songs of Love and Hate(1970), vagy az I’m Your Man(1990) és a 2004-es Dear Heather egyértelműen a könnyűzene klasszukusai.
Rengeteg dalát ismerhetjük más neves előadoktól is, ami szintén lehengerlő dalszerzői kvalitásait  bizonyítja.  Judy Collins Suzanne adaptációjánál talán csak az ideje korán elhunyt énekes Jeff Buckley Hallelujah feldolgozása ismertebb.
Cohen rajongói között még olyan együtteseket és előadókat találunk, mint a U2, REM, Sting, Nick Cave, Rufus Wainwright, vagy Johnny Cash.

Belépőjegyek 2009 április 21-től kaphatóak a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

www.leonardcohen.com
www.showtimebudapest.hu 

 

 

You may also like...