Kapcsolat koncert a Simply Reddel és Király Viktorral szombaton

Idén is több százezer embert várnak szombaton az 56-osok terére, a budapesti Kapcsolat koncertre, amelynek külföldi sztárfellépője ezúttal a Simply Red lesz. A világhírűbrit együttes várhatóan fél 8-kor lép színpadra, de a közönséget már délután 6-tól Király Viktor szórakoztatja majd. A főszervező T-Mobile közlése szerint a színpadot az elmúlt évekhez hasonlóan a Városligeti fasor magasságában állítják fel, a koncert így a Műcsarnok felől lesz a legjobban látható-hallható, a Hősök terén összegyűltek pedig az idén is óriáskivetítőkön kísérhetik figyelemmel a színpadon zajló eseményeket. A mozgáskorlátozottak a számukra kialakított emelvényt a Homokóra felől közelíthetik meg.

Mick Hucknall, aki a napokban volt 49 éves Ian Kirkham (billentyűs hangszerek, szaxofon), Kenji Suzuki (gitár), Dave Clayton (billentyűs hangszerek), Pete Lewinson (dob), Steve Lewinson (basszusgitár), Kevin Robinson (trombita és fuvola), Sarah Brown és Dee Johnson (vokál) társaságában lép szombaton színpadra.

A rendezvény környékén forgalomkorlátozásokra, elterelésekre és megállási tilalomra kell számítani, így a szervezők azt kérik: aki teheti, gyalog vagy kerékpárral érkezzen a helyszínre, a bicikliknek – korlátozott számban – biztosítanak tárolóhelyeket is.

A korábbi évekhez hasonlóan számos BKV-járat útvonala és menetrendje is módosul: a 20E, 30, 105-ös autóbuszok, valamint a 70-es, 74-es, 75-ös trolibuszok a megszokottól eltérő útvonalon közlekednek, a 70-es, 74-es és a 79-es trolibuszok helyett pedig autóbuszok járnak majd. A kisföldalatti szombaton 17 órától nem áll meg a Hősök terén, de a koncert után meghosszabbított üzemidővel közlekedik. Tovább közlekedik az 1-es és a 6-os villamos is.

 
A Kapcsolat koncert idei sztárvendégét, a Mick Hucknall vezette Simply Red-et már hallhatta élőben a főváros közönsége: legutóbb 2005-ben a Papp László Budapest Sportarénában léptek fel Magyarországon. A pop, a soul és a rhythm and blues stílusait ötvöző, 1984-ben alakult együttes 25 év alatt több mint 50 millió lemezt adott el. Legutóbbi dupla CD-jük, a Simply Red 25: The Greatest Hits tavaly novemberben jelent meg 25 legnagyobb slágerükkel és Go Now című új kislemezükkel.

(MTI)

You may also like...