Sziget 2009 ízelítő képekben

Napokkal ezelőtt-de érezhetően a hivatalos megnyitó előtt- teljes robajjal megindult a 2009-es Sziget Fesztivál. Idén minden eddiginél több helyszínen találkozhatunk nem csupán a magyar folklór, kultúra és gasztronómia, de a zsidó vagy izraeli programokkal is.

A három zsidó sátor minden délután remek programokkal várja az odalátogatókat. A Civil Színpad a zsidó diverzitás jóvoltából telt meg a Chalaban vagy nemsokára a Hagesher zenéire, a fő utat pedig a Chabad Lubavics zsidó diszkójára táncolók torlaszolják el esténként. Tegnap este izraeli diákok ragadták magukhoz a mikrofont, hogy rögtönzött beatbox és rap koncertet adjanak, de a Jewish Meeting Point és a Zsidó Diverzitás hórásai is megakasztották a Civil játszótér átvonuló forgalmát. A Vándorvustli remek szórakozást ígér esténként a Klezmer Cirksz fellépésivel, valóban érdemes megnézni, és talán még részt is venni az előadásban.

Az Oi Va Voi előadásán is tömve volt a tánctér, és egy-két régi dallam mellett belekóstolhattunk az új album egészen fantasztikus ízvilágába.

Hamarosan teljes galériával szolgálunk, addig pedig egy-két ízelítő:

 

You may also like...