30 év és 21 ország után végre Magyarországon is itt a LIMMUD!

A konferenciák, szabadegyetemek, workshopok és tréningek jellegzetességeit, tanulástípusait is ötvöző Limmud 30 éve indult útnak Angliából, és mára azonossá vált a legizgalmasabb és legfantasztikusabb zsidó tanulási élménnyel. A Limmud elsődleges célja, hogy új tanulási módokat, utakat mutasson a zsidósághoz a saját zsidóságukkal foglalkozóknak és a nem zsidó érdeklődőknek egyaránt. A Limmud önkéntes alapon szervez a témával összefüggő rendezvényeket, ezek nyitva állnak mindenki előtt, és változatos programokat kínálnak.
 
A Limmud Magyarország Alapítvány a „magyar” Limmudot önkéntes alapon, zsidó elkötelezettségtől és zsidó szervezetektől függetlenül szervezi. A három éve indult Keset Konferencia átalakult és 2009-től már a Limmud-elvek alapján működik. Az előadók ingyenesen tartanak programokat, a meghirdetett kedvezményeken kívül a hitel „alma”…, az önkéntesek költségtérítést sem kapnak. Nem számit, hogy a civil életben ki mivel foglalkozik, nincsenek fix pozíciók.
 
A programok jórészt magyarul folynak, azonban mindig van – ezekkel egy időben – angol, sőt néha héber nyelvű foglalkozás is.

 

Sokszínű a választék… Az előadók akár résztvevők is… Programok minden korosztálynak… A szülők is tanulnak az unokákkal, a fiatalok „beszólnak” a nagyinak… Játszóház az aprónépnek, de a nagyobbak sem döglenek befele az unalomba…Igazi generációs gezamtkunsztverk… No címke, a „dr. hab. prof. péhádé” is csak egy Andris…Híres és feltörekvő zenészek, filmesek és művészek… Ismerkedés és találkozás, zsidó közösség…És még a kaja is kóser…sőt: finom!

Röviden: jó lesz, gyere el…

Hogy ez mennyibe’ fáj 2009 novemberében? Olvass tovább és jelentkezz!

You may also like...