Egy falat Izrael

Gyere és kóstolj meg egy darab Izraelt a Hummus Bárban, ahol nem csupán garantáltan Budapest legjobb laffáját eheted zaatarral, thinával, de ha nem ismered ezeket az igazán különleges hozzávalókat, most megkóstolhatod milyen is egy darab Közel-Kelet Budapest szívében.
A Hummus Bar ételei nem csupán ízükben, illatokban tárják elénk a tel avivi éttermek hangulatát, de a helyiségbe való belépés után kezdődik a varázs. Miközben várakozol egy pohár frissítő mentateával a kezedben válogathatsz a legtipikusabb izraeli konyha –egyébként valóban remekül elkészített– darabjaiból. Az arab pitát hagyományos módon, ott előtted sütik kemence falon, és kérhetsz rá különböző feltéteket, hummuszt, hagymát, a különleges arab ízvilágú zataart vagy finoman fűszerezett húst. De ha tartalmasabb ételekre vágysz, a legjobb minőségű falafeltől a shakshukáig kapható minden, mi szem szájnak ingere. Ami a legjobb, hogy ezek mellett az ételnevek mellett sem kell aranyfokozatú izraeli gasztromókusnak lennünk, hogy kiderítsük, mit is takar a phoolal vagy a húsos kuszkusz, mert az egész étteremlánc hangulatát egy nagyon barátságos, közvetlen, igazi izraeli életérzés lengi át, ahol nyugodtan fitogtathatjuk ismeretlenségünket a Közel-Kelet gasztro kultúrájának világában.

Fontos, hogy a Hummus Bar éttermei úgynevezett „kosher style” módon működnek. Így van külön vegetáriánus a Kertész és Alkotmány utcákban és húsos étterem az Október 6-a utcában, viszont minden étteremből házhozszállítással is rendelhetünk!

Nemsokára egy különleges cikksorozatban a Hummus Bar segítségével bemutatjuk az izraeli gasztronómia csínját-bínját.

Hummus Bar vegetáriánus éttermek:

1072 Budapest, Kertész utca 39.
06 1 3217477

1052 Budapest, Alkotmány utca 20.
06 1 302 1385

Hummus Bar húsos étterme:

1051 Budapest, Október 6. utca 19.
06 1 354 0108

You may also like...