A zenekar látogatása – bepillantás az arab-izraeli viszonyokba

Egy egyiptomi rendőrzenekar vendégségbe érkezik Izraelbe, ám a reptéren senki nem várja őket. Útnak indulnak hát az ismeretlenbe, de hamarosan teljesen eltévednek. Egy fiatal izraeli vendéglősnő és családja fogadja be őket éjszakára.

,,A Tolerancia Évad kilenc másik filmje mellett A zenekar látogatása is vetítésre kerül 2010. március 31-én 17 órakor a budapesti Toldi moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.). Az összesen 41 külföldi filmfesztiváldíjat elnyerő film hazai forgalmazására a nagy cégek nem tudnak pénzt és energiát fordítani, így a Helyzetek és gyakorlatok című pályázat kiírói lelkes amatőr fiatalokat kértek meg erre a feladatra.

A történet a következő: Egy egyiptomi rendőrzenekar vendégségbe érkezik Izraelbe, ám a reptéren senki nem várja őket. Útnak indulnak hát az ismeretlenbe, de hamarosan teljesen eltévednek. Egy fiatal izraeli vendéglősnő és családja fogadja be őket éjszakára. Az arab kultúrát terjeszteni érkezett zenészek mind saját vérmérsékletük szerint dolgozzák fel a történteket, ki szórakozni indul az éjszakába, ki inkább bezárkózna a külvilág elől. A film hétköznapi helyzeteket, szerethető karaktereket bemutatva és remek tradicionális egyiptomi zenét alkalmazva hívja fel a figyelmet a kultúrák közti párbeszéd lehetőségére.

A filmet két alkalommal láthatta eddig a hazai közönség, mind az Izraeli Filmhéten, mind az Izraeli Filmklub keretében tetszést aratott a nézők körében, a vetítésekre minden jegy elkelt. Szeretnénk lehetővé tenni, hogy több hazai nézőhöz is eljuthasson, így a későbbiekben vetítéseket szervezünk több Budapesti művészmoziban és vidéki nagyvárosokban is. További információk itt: bandsvisit.blog.hu

A film előzetese megtekinthető itt:

 
 

You may also like...