Zenei kavalkád az ősi, közös nyelv jegyében

2010. november 5. és 6. között a Millenáris és a West Balkán területét első alkalommal foglalja el a Babel Sound and Spices Világzenei Fesztivál. A Magyarországon élő, marokkói származású Said Tichiti Shlomo Barral és izraeli együttesével, a Habrera Hativeettel ad közös koncertet.

A fesztivál két napja alatt két helyszín három színpadán zsidó, arab, roma, magyar, francia, és további nemzetek művészei lépnek ugyanarra a színpadra, hogy a békés egymás mellett élés és a társadalmi összefogás mellett álljanak ki. A fellépők közt találjuk többek közt a zseniális Rachid Tahát, a Les Touffes Krétiennes-t, a Parno Grasztot, az Egy Kiss Erzsi Zenét és a Rutkai Bori és a Specko Jednot is.

Fellép a neves egyiptomi ney művész, Mohammed Antar és Bojana Nikolic szerb énekesnő a Taram formáció tagjaiként, illetve a Sleeping Camels, melyben Európa egyik legismertebb jazz vibrafonistája, Bernard Maseli és a Zap Mamából híressé vált elefántcsontparti származású basszusgitáros-énekes, Manou Gallo játszik. Szombaton este a flamenco énekes Paloma Povedano áll a színpadra a Bawagan együttessel, míg a másik színpadon éjféltől a francia Les Touffes Krétiennes ezúttal is garancia a vidám, lüktető buli őrületéhez.

You may also like...