Mi legyen a zsidó negyed sorsa – a Te véleményed érdekel!

Elgondolkodtál már azon, hogy miről szól, miről szeretnénk, hogy szóljon ez a negyed? Legyen ez Budapest szórakozó negyede, kulturális központja, turisztikai célpontja, vagy legyen inkább parkolók birodalma és átgondolatlanul felhúzott lakóparkok negyede? Itt a lehetőség, hogy engedd el a fantáziád és éld át, hogy Te döntesz! Szerinted mit lehetne az üres telkek, parkolók, elhagyatott házak helyén létrehozni.

A kérdőívet ezen a linken érheted el:

https://spreadsheets0.google.com/viewform?formkey=dGxmQmloYUVya21xc0JndjdTNFhWX1E6MQ

A Negyed6Negyed7 Fesztivál a Marom Budapest non-profit egyesület szervezésében, idén második alkalommal létrejövő esemény 2010. december 1-8. között. A fesztiválon számos civil szervezet és cég vesz részt, hogy rávilágítson a negyed egyedi lehetőségeire, és hogy elősegítsék annak fejlődését.

Célunk felhívni a figyelmet, hogy Budapest belvárosának ez a központi része milyen elhanyagolt állapotban van, milyen problémákat látunk mi civilek, és milyen lehetőségeink vannak, hogy szebbé, élhetőbbé formáljuk a negyedet. A fesztivál keretében egy „hangsétát” is készítünk, ami egyrészt bemutatja e városnegyed örökségét, másrészt a benne rejlő lehetőségeket, problémákat.

A séta fesztivál ideje alatt, illetve később is elérhető lesz telefonra letölthető alkalmazás formájában. A túra GPS koordinátákra lesz beállítva, így a hang akkor indul el, amikor a látogató a megfelelő épület vagy utcarész előtt áll. A hangséta szövegébe szeretnénk az itt működő megannyi civil és kulturális szerveződéseket, jó gyakorlatokat is beépíteni, ehhez várjuk tőled az ötleteket. Ha van véleményed, kérlek, töltsd ki a kérdőívünket, hogy beépíthessük a negyedről szóló hangsétába, vagy más formában része lehessen a fesztiválnak!

You may also like...