Tizenöt zsoltár – Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sebestyén Márta

A Kaláka-alapító tagok, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos pár éve Sebestyén Mártával elkészítették a Tizenöt zsoltár című lemezt, melyből később film is készült, a trió pedig számos sikeres koncertet adott. A Zsoltárok könyve az Ószövetség 150 részből álló imádság- és énekgyűjteménye, a kereszténység és a zsidóság közös kincse.

Az élet olyan problémái jelennek meg, mint a szenvedés, a halál, az üldöztetés, az öröm, a hála,a bűn, a szeretet. Ezeket az évezredeket túlélő énekeket dolgozta fel a testvérpáros, akik előtte már elkészítették a Pál apostol és A hegyi beszéd című, hasonló megközelítésű lemezeiket. A zsoltárokat Sumonyi Zoltán válogatta a Bibliából és szedte mai versekbe. A zenében a zsidó és a keresztény zenei kultúra elemei egyaránt megjelennek, s mindez jellegzetesen „gryllusos“ stílusban tálalva.
A Gryllus-fivérek mögött megszámlálhatatlan mennyiségű koncert, külföldi turné, gyermekeknek szóló dal, megzenésített költemény, filmzene áll: a Kaláka épp tavaly ünnepelte fennállásásának negyvenedik évfordulóját. Ami pedig a zsoltárok előadásmódját illeti, igyekeztek a versek emelkedettségét megtartani úgy, hogy a mai fülnek is kellemes és izgalmas zenei feldolgozásokat alkottak. Az embernek kedve lenne velük énekelni őket. A trió a zsoltárokat nemcsak hangversenytermekben, hanem a műfajhoz illően templomokban is előadta itthon és külföldön egyaránt.

2010. december 30. 19:30 – 22:00
Fesztivál Színház

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

Jegyárak: 1800, 3300, 4200 Ft

You may also like...